DierenPark Amersfoort sluit jubileumjaar af met planten boom.

Op de 66e editie van de Nationale Boomfeestdag schenkt DierenPark Amersfoort een boom aan de Gemeente Amersfoort, ter ere van de afsluiting van het 75-jarig jubileum van het park.

Deze bijzondere gebeurtenis vond plaats tijdens de opening van een nieuwe speelplek in de wijk Kruiskamp. “De Boomfeestdag is het startsein voor een nieuw plantseizoen. De jonge boom krijgt een prominente plek op de speelplek, tussen de straten Grote Beer en Noorderkroon”, licht projectleider Juliette Lolkema van DierenPark Amersfoort toe. De opening en het planten van de boom werd onder andere bijgewoond door wethouder Willem-Jan Stegeman (wijkwethouder Koppel), de kinderburgemeester, leden van het Kinderpanel van het dierenpark en kinderen uit de buurt.  

“Voor DierenPark Amersfoort is deze dag de uitgelezen kans om haar jubileumjaar af te sluiten”, vertelt Juliette. Wethouder Stegeman: “Met de opening van deze vernieuwde speelplek, wordt de wijk Kruiskamp/Koppel op initiatief van betrokken bewoners weer iets mooier. Ook DierenPark Amersfoort, al 75 jaar een écht Amersfoorts familiebedrijf en van grote waarde voor de stad en regio, draagt daaraan bij. Met hun gift sluit het dierenpark een prachtig jubileumjaar af.” 

Een mooie taak was weggelegd voor kinderburgemeester Lynn Verhoeven en leden van het Kinderpanel van DierenPark Amersfoort. Zij gaven de boom het eerste beetje water. In mei plantte het dierenpark een jubileumboom in haar eigen bos. Juliette: “Dat er nu op beide locaties een jubileumboom groeit, geeft onze verbintenis met de stad mooi weer.” 

DierenPark Amersfoort en Gemeente Amersfoort zijn nauw met elkaar verbonden. Naar aanleiding van het jubileumjaar van DierenPark Amersfoort stelden drie Amersfoortse musea dieren in de kunst centraal. “Nu deze tentoonstellingen ten einde zijn, geeft de permanente boom een blijvende herinnering”, sluit Juliette af. De jubileumboom is te herkennen aan het jubileumlogo van DierenPark Amersfoort.