De toekomst van de London Eye op de lange termijn

Een van de meest iconische bezoekersattracties van Groot-Brittannië – de lastminute.com London Eye – heeft zijn toekomst op de lange termijn veiliggesteld, nadat Lambeth Council had bevestigd dat het op de Londense South Bank kon blijven.

Tijdens een bijeenkomst van de commissie voor planningsaanvragen van de Raad op dinsdag 7 mei stemden de raadsleden van Lambeth unaniem voor hun steun aan een aanbeveling van ambtenaren om te voldoen aan een voorwaarde die was verbonden aan de toestemming uit 2003, die de lokale planningsautoriteit vereiste om te beslissen of de attractie na 2028 kon worden behouden.

“Een mijlpaalbeslissing voor een historische attractie. De London Eye is zowel het middelpunt van het aanbod van Merlin in centraal Londen als de routes van bezoekers, en trekt jaarlijks miljoenen mensen naar de South Bank om te genieten van een ongeëvenaard uitzicht op de hoofdstad. Het is onmogelijk om de skyline van Londen voor te stellen zonder de iconische structuur van de London Eye, en nu de toekomst op de lange termijn veilig is, zullen we blijven investeren en de aanwezigheid van Merlin in deze geweldige stad, die een van onze belangrijkste gateway-clusters is, blijven uitbreiden. We zullen nauw samenwerken met belangrijke lokale partners, waaronder de herkozen burgemeester Sadiq Khan, om de aantrekkelijkheid van Londen voor zowel internationale als binnenlandse bezoekers verder te vergroten en hen ervaringen te bieden die vreugde en eeuwige herinneringen brengen.”
SCOTT O’NEIL, MERLIN’S CHIEF EXECUTIVE OFFICER

Merlins alomvattende benadering van de London Eye, vanuit een ontwikkelings-, erfgoed- en milieuperspectief, werd gecoördineerd door de toonaangevende planningsadviseur Lichfields. Deze betrokkenheid gaat terug tot 1999. In 2003 was het adviesbureau succesvol bij het verkrijgen van een bouwvergunning en een monumentale bouwvergunning voor het oorspronkelijke behoud van het Eye. Lichfields is nauw blijven samenwerken met Merlin om de permanente toekomst van Eye veilig te stellen.

Bron/fotocredit: Merlin Entertainment