De start van het nieuwe seizoen

Op zaterdag 6 april is het startschot gegeven voor het nieuwe seizoen in Bobbejaanland.

Het beloofde alvast een schitterende dag te worden met een zalig lenteweertje en dat kunnen we alleen maar beamen.

Traditiegetrouw bezoeken we bij de start van het pretparkseizoen ons favoriet Belgisch attractiepark Bobbejaanland.

Een stralend lentezonnetje en het gezelschap van enkele pretparkfanaten gaven een extra stumilans aan ons bezoek bij de start in Bobbejaanland.

De hamvraag die iedereen in het hoofd had bij ons beezoek, was duidelijk gelijklopend… Hoe ver staan de bouw- en verfraaiingswerken van de nieuwe triple launch coaster Fury en het nieuwe themegebied Land of Lengends?

Welnu, tot onze grote verbazing was er al meer te zien dan we hadden verwacht.
Het is ook nodig… want de opening van de nieuwe themazone en achtbaan staat gepland voor eind juni.
Als de werken zo blijven opschieten, wordt deze datum zeker wel gehaald,
wetende dat ze volledig op schema zitten met deze grootse vernieuwingen in het park.

Even de nieuwigheden op een rijtje wat we al konden aanschouwen van het themagebied en de aangekondigde verfraaiingswerken: de achtbaan Typhoon werd in een nieuw kleurtje gezet – blauw-grijze tinten geven de attractie een nieuw uiterlijk wat mooi oogde, al was het even wennen aan de nieuwe kleur…
Maar deze aanpak zal zeker en vast in de smaak vallen bij menige bezoekers, evenals bij ons, echt mooi!
Ook het station van Typhoon werd deels aangepakt maar is zeker nog niet helemaal af. Er staan nog een aantal wijzigingen op het programma zoals de wachtrij die volledig in een nieuwe kleedje wordt gestoken.

De Sledge Hammer, die onlangs nog bekroond werd tot Beste Attractie van België, werd eveneens al deels aangepakt met nieuwe paden, de wachtrij wordt volledig heraangelegd en een deel van de thematisatie werd al aangebracht.
Ook deze vernieuwing aan deze fantastische attractie krijgt een mooie en schitterende aankleding.

Een glimp van de bouwwerken aan de nieuwe coaster Fury konden we eveneens opvangen en tot onze grote verbazing schieten de bouwwerken aardig op.
De baandelen zullen kortelings geplaatst worden en de volledige coaster zal week na week een mooie totaliteit vormen tot deze helemaal afgewerkt zal zijn.

Binnen enkele weken zal Land of Legends er al helemaal anders uitzien als nu, en tegen eind juni zal het 2 ha groot nieuw gebied een uniek beeld vormen van het park.

Vele attracties kregen een opknapbeurt of onderdelen werden vervangen, zoals een nieuwe aandrijfketting bij de lifthill van Naga Bay (de vroegere Dizz).
Enkele nieuwe zaken werden toegevoegd, ondermeer werd het paviljoen toegevoegd als nieuw horecapunt waar Panos zijn onderkomen vindt voor een heerlijk broodje, lekkere panini of een smaakvol dessertje.

In Kinderland kan je terecht voor een heerlijk kopje koffie van Pelican Rouge en werd er eveneens een nieuw horecapunt ingericht.
Eveneens werden de oude botsauto’s in Kinderland en vervangen door nieuwe en verbeterde modellen.

Bobbejaanland wordt in 2019 een jaar van vernieuwing en behaalde records: een nieuw themagebied Land of Legends van 2 ha groot, een triple launch coaster Fury dat de snelste van de Benelux wordt met zijn 106,6 km/uur en de Sledge Hammer als Beste Attractie van België.

Een welgemeende proficiat aan Bobbejaanland!