De Smurfen krijgen eigen attractie

De Smurfen komen naar Plopsa Coo. Vanaf 1 juli, de start van de zomervakantie, kunnen fans er een ritje maken op ‘De Smurfer’, een vernieuwde attractie volledig gethematiseerd naar de leefwereld van de iconische Smurfen met Gargamel in de hoofdrol.

Credits; Plopsa Coo

Samen met IMPS, de wereldwijde licentiehouder van de Smurfen, is Plopsa momenteel in de weer met de introductie van onder andere Grote Smurf, Smurfin en Gargamel in Plopsa Coo. Vanaf 1 juli zullen bezoekers de vernieuwde coaster ‘De Smurfer’, nu nog in het thema van ‘Halvar’, kunnen verkennen. De hele attractie wordt grondig onder handen genomen, zo worden de wachtrijen, het station en de karretjes gestript en krijgen ze een smurfenthema met Gargamel in de hoofdrol. Het kasteel van Gargamel wordt het pronkstuk van de vernieuwde zone. Het plein voor de attractie wordt na de zomer in een heus smurfendorp getransformeerd.

Credits; Plopsa Coo

“Het idee om de Smurfen te vereeuwigen met een eigen attractie in het park is een logisch gevolg van de enorme populariteit van de figuren bij zowel ouders als kinderen. Vele ouders van vandaag zijn opgegroeid met de Smurfen en dankzij de nieuwe animatiereeksen zijn ook kinderen tegenwoordig fan van de populaire blauwe figuurtjes. We zijn dan ook verheugd dat we dit kunnen verwezenlijken.”

aldus Plopsa-CEO Steve Van den Kerkhof.

Credits; Plopsa Coo

Ook Véronique Culliford, voorzitster van IMPS en dochter van Peyo is enthousiast:

“We zijn heel trots op de samenwerking met Plopsa. De Smurfer zal ongetwijfeld bij zowel grote als kleine bezoekers voor mooie momenten zorgen.”

Plopsa Coo heropent vanaf dit weekend opnieuw de deuren en blijft vanaf dan bijna dagelijks geopend. De nieuwe smurfenattractie zal vanaf 1 juli operationeel zijn. Tickets voor het nieuwe seizoen kunnen al gekocht worden via: plopsacoo.be. Reservatie, Covid Safe Ticket en mondmasker zijn niet langer verplicht.