De Michelin Groene Gids en Tripadvisor belonen Pairi Daiza

Na de recente verlenging van zijn 3 sterren door de prestigieuze Michelin Groene Gids, heeft Pairi Daiza opnieuw erkenning gekregen. Het park is erkend in de Tripadvisor’s® Travelers’ Choice® Awards voor 2024. Deze prijs bekroont bedrijven die consequent uitstekende beoordelingen ontvangen, waardoor ze tot de top 10% van beste bedrijven wereldwijd op Tripadvisor behoren.

Met 2,3 miljoen bezoekers per jaar en meer dan 1 miljard euro geïnvesteerd in 30 jaar, is Pairi Daiza een belangrijke toeristische trekpleister in België en een van de grootste economische actoren in Wallonië. Elk jaar worden tientallen miljoenen euro’s geïnvesteerd bij voornamelijk Waalse bedrijven, met name uit de provincie Henegouwen. Naast de directe jobs in het Park zorgt Pairi Daiza ook voor honderden indirecte en afgeleide jobs.

Het park, opgericht dertig jaar geleden, ontving in juni voor het 9e opeenvolgende jaar de 3 sterren van de Groene Michelin Gids. Sinds 2015 classificeert de beroemde Michelin Reis- & Cultuurgids Pairi Daiza als een bestemming die “de reis waard is”, de hoogste categorie.

Op 2 juli 2024 bereikte een ander groot nieuws het Park: Pairi Daiza staat in de top 10% van de beste activiteiten ter wereld. Als ’s werelds grootste platform voor reisadviezen geniet TripAdvisor van een ongeëvenaarde autoriteit onder reizigers. Deze prijs is gebaseerd op de beoordelingen van iedereen die een authentieke beoordeling heeft achtergelaten op TripAdvisor in een periode van 12 maanden.

John Boris, Chief Growth Officer bij TripAdvisor:Travelers’ Choice eert bedrijven die voortdurend een toewijding aan uitmuntendheid in gastvrijheid tonen. Deze onderscheiding betekent dat Pairi Daiza zo’n memorabele indruk op zijn bezoekers heeft gemaakt dat velen van hen de tijd hebben genomen om online een uitstekende beoordeling achter te laten over hun ervaring. Mensen vertrouwen op het Travelers’ Choice-label van TripAdvisor om hen te helpen navigeren door de veelheid aan dingen om te zien, te eten en te doen wereldwijd. We hopen dat door deze erkenning, in 2024 en ook daarna, mensen de weg vinden naar Pairi Daiza.”

Pairi Daiza bedankt zijn bezoekers en medewerkers.

Pairi Daiza bedankt zijn 2,3 miljoen bezoekers voor de onderscheiding van TripAdvisor en voor de opnieuw behaalde 3 sterren in de Groene Michelin Gids.

Eric Domb, Directeur en Oprichter van Pairi Daiza: “Omdat dit park en zijn Foundation niets zouden zijn zonder u, beste bezoekers, en omdat u het bent die ons in staat stelt het park te verfraaien en talrijke projecten ter bescherming en instandhouding van bedreigde diersoorten te steunen, delen wij deze erkenningen van harte met u.”

Het park, dat meer dan 500 mensen in dienst heeft, bedankt ook zijn teams: verzorgers, tuinmannen, architecten, ingenieurs, onderhoudspersoneel, schoonmakers, beveiliging, onthaalmedewerkers, catering, hotellerie, afvalbeheer, winkels en administratieve teams.

Bron/video/fotocredit: Pairi Daiza