de ideale pretparkpitstop

Op zo’n 6 uur rijden van Antwerpen en Utrecht ligt de ideale stop-over voor vakantiegangers naar Zuid-Europa. Want voor iedereen die met een kampeermiddel onderweg is beschikt Europa-Park over een eigen camping. Met een gerust hart kan de vakantie in Duitslands grootste attractiepark en/of het gigantische waterpark Rulantica van start gaan. De vakantie daar afsluiten kan natuurlijk ook.

Gegarandeerde staanplaatsen

Voor Europa-Park-bezoekers die graag avontuurlijk overnachten in de eigen tent, caravan of camper beschikt de camping over zo’n 300 staanplaatsen. Met het online reserveringssysteem is iedere gast vooraf verzekerd van een eigen gemarkeerde plek. Op de bonnefooi aankomen is niet meer mogelijk.

Op de site kan men staanplaatsen van verschillende groottes reserveren. Er zijn ook speciale tentplaatsen. Sinds kort is een in- en uitchecktijd van toepassing. Eerder kon men op ieder moment van de dag het terrein oprijden, maar om meer rust te creëren is deze regeling ingevoerd. Voor aankomst en vertrek buiten deze tijden is een apart terrein ingericht.

Voordelen bij ticketreservering

Bij reservering van een staanplaats kunnen ook meteen de tickets voor het attractiepark en/of waterpark Rulantica gereserveerd worden. Voor Europa-Park heeft men als voordeel dat gegarandeerd een ticket beschikbaar is. Men is voor beide parken altijd verzekerd van de meeste gunstige prijs.

Volop nieuwigheden in het attractiepark

2024 wordt een bijzonder jaar. In het attractiepark openen we niet alleen het 17e themagebied, maar hierin krijgt ook de 14e achtbaan een plek. Binnenkort worden bezoekers in Voltron Nevera van het ene uiteinde van het Kroatische landschap naar het andere geschoten. In ons geliefde Oostenrijkse themagebied opent de Magische Diamantenkloof met een aantal spannende nieuwigheden! Naast onze klassiekers, de Tiroler Wildwaterbaan en de Alpenexpress “Enzian”, is de Yomi Adventure Trail een gloednieuwe toevoeging. Jong en oud kunnen hier klimmend en klauterend de magische wereld van de Yomi’s ontdekken! Restaurant Don Quichotte in het Spaanse themagebied heeft een nieuw terras en in het Fjord-restaurant in het Scandinavische themagebied serveren we voortaan de originele Scandinavische gerechten van tv-kok Brian Bojsen. Shopliefhebbers kunnen nu ook leuke souvenirs ontdekken in de nieuwe PUMA-store direct naast de Silver Star of in de ‘dm family & friends-store’

Shuttle naar Rulantica

Het attractiepark ligt op wandelafstand, maar Waterwereld Rulantica bevindt zich 3 kilometer verder. Natuurlijk kan men met de eigen auto er naar toe en parkeer je gratis op het parkeerterrein, maar er is nu een nieuwe mogelijkheid: de Rust-bus. Deze rijdt dagelijks elke 30 minuten van 8.00 tot 20.00 uur door de gemeente Rust. De route met in totaal tien haltes verbindt het dorp, de themahotels en de camping met Rulantica en Europa-Park. Het stelt gasten en bezoekers in staat zich op ongecompliceerde wijze door het dorp en het resort te bewegen. Het gebruik van de shuttle is gratis voor alle bezoekers van de Europa-Park-accommodaties en houders van de Rust-gastenkaart.

Uitgebreide faciliteiten

De Europa-Park-camping ligt op vijf wandelminuten van de ingang van Europa-Park. Het terrein beschikt over stroomaansluitingen (230V/5kWh), afwasruimtes en een waterinname- en loosstation. Evenals het warme water in de moderne sanitairgebouwen en wifi is het gebruik van deze faciliteiten helemaal gratis. Honden zijn toegestaan op de camping. Voor ontbijt is er een kiosk waar broodjes gekocht kunnen worden of men neemt deel aan het ontbijtbuffet in het campingrestaurant.

Alle informatie is ook terug te vinden op de website die compleet in het Nederlands beschikbaar is. Bovendien is het terug te lezen in de nieuwe Nederlandstalige brochure welke aan te vragen is via www.europapark.de/aanvraag.

Fotocredit: Europa-park