De eerste LEGO Dueling-achtbaan van Groot-Brittannië

Merlin Entertainments, een wereldleider op het gebied van entertainmentbestemmingen, onthult vandaag dat de eerste LEGO® duelachtbaan van Groot-Brittannië – Minifigure Speedway – in het voorjaar van 2024 het LEGOLAND® Windsor Resort binnen zal racen.

Deze opwindende toevoeging voor het seizoen 2024 zal de snelste achtbaan van het resort tot nu toe zijn, en zal beschikken over Team Legends- en Team Allstars-auto’s die vooruit en achteruit racen, in een spannend duel dat elke keer een winnaar kroont.

De investering van £10 miljoen voor het resort maakt deel uit van de ambitie van het LEGOLAND Windsor Resort om een resortbestemming van wereldklasse van de toekomst te creëren, en belooft bezoekers een uniek avontuur te bieden door middel van de modernste technologie en een dynamische dual-track indeling. De duellerende achtbaan bereikt snelheden tot 56 km/u en is ontworpen door Merlin’s toegewijde Merlin Magic Making-team in samenwerking met fabrikant Zierer om sensatiezoekers onder te dompelen in ‘s werelds grootste Speedway-circuits.

“Minifigure Speedway zal bij de opening volgend voorjaar de harten sneller doen kloppen en zal de favoriet van de plezierzoekers onder gezinnen zijn. Het zal niet alleen na voltooiing de snelste achtbaan van het resort zijn, maar het zal ook een unieke opwindende ervaring bieden waarbij auto’s vooruit en achteruit tegen elkaar racen om te zien wie tot winnaar wordt uitgeroepen. Houd je ogen open, binnenkort meer informatie.”
HELEN BULL, DIVISIONEEL DIRECTEUR BIJ LEGOLAND WINDSOR RESORT, SAID

Fotocredit: Legoland Windsor

De toevoeging van Minifigure Speedway aan het resort volgt op een spannende periode van uitbreiding voor LEGOLAND Windsor. Eerder dit jaar werd in het resort ’s werelds eerste indoor golfervaring met LEGO®-thema geopend – LEGO Adventure Golf – met vier unieke themacursussen waar gezinnen samen aan kunnen deelnemen. In het seizoen 2023 verscheen ook de interactieve LEGO® Ferrari Build and Race-attractie, met drie interactieve zones; Bouw en race, Ferrari LEGO®-model en een DUPLO®-bouwzone.

In 2024 zal Minifigure Speedway zich bij de gloednieuwe accommodatiesite LEGOLAND Woodland Village voegen als een spannende nieuwe toevoeging voor het seizoen. De accommodatie ter waarde van meerdere miljoenen ponden, aangekondigd in maart 2023, zal bestaan uit 150 lodges verspreid over een terrein van 10 hectare, ontworpen om magische herinneringen te creëren voor het gezin in de natuur.