De bouw start

Vooruitlopend op de heropening voor het seizoen 2023 op vrijdag 17 maart is het LEGOLAND® Windsor Resort begonnen aan zijn opwindende visie van meerdere miljoenen ponden om het eerste vakantiedorp met LEGO® Woodland-thema in het VK te creëren.

Het LEGOLAND Woodland Village, dat in het voorjaar van 2024 wordt geopend, zal £ 35 miljoen kosten en zal 150 accommodatie-lodges bevatten in de fase 1-ontwikkeling, die duizenden Britse en internationale bezoekers naar Windsor zal trekken. Deze zullen kunnen genieten van het creëren van magische herinneringen samen als een gezin omringd door de natuur.

Fotocredit; Merlin Entertainments

Het terrein van 4 hectare, dat is ontworpen rond het bosgebied en het meer van het resort, zal ook betoverende natuurpaden herbergen, compleet met een verbazingwekkende verscheidenheid aan dieren gebouwd met LEGO®-stenen, een amusementsruimte voor het hele gezin, een restaurant op het terrein en activiteiten om stenen te bouwen.

Divisiedirecteur voor LEGOLAND Windsor Resort, Helen Bull, werd vergezeld door Merlin Entertainments COO, John Jakobsen, MP voor Maidenhead, Theresa May, en Council Leader, Andrew Johnson, samen met haar vertrouwde levensgrote replica DUPLO®-spade om de start van het werk ter plaatse te vieren.

Fotocredit; Merlin Entertainments

HELEN BULL, DIVISIONAL DIRECTOR FOR LEGOLAND WINDSOR RESORT
“Baanbrekend werk in LEGOLAND Woodland Village is een belangrijke mijlpaal in de geschiedenis van een van de meest geliefde themaparken voor familie-entertainment in het Verenigd Koninkrijk. Onze visie om het eerste Woodland-dorp met LEGO-thema te creëren, is een innovatieve manier om te demonstreren hoe LEGOLAND Windsor Resort zal blijven voldoen aan de groeiende behoeften van onze gasten en een belangrijke economische impuls zal zijn voor de lokale omgeving door hoogwaardig en duurzaam toerisme voor de toekomst te bieden .”

Fotocredit; Merlin Entertainments

JOHN JAKOBSEN, CHIEF OPERATING OFFICER FOR LEGOLAND RESORTS, MERLIN ENTERTAINMENTS
“De aankondiging van vandaag voor LEGOLAND Windsor fungeert als een blauwdruk voor toekomstige accommodaties die we mogelijk zullen creëren in de andere negen LEGOLAND-parken die we wereldwijd hebben. Merlin Entertainments heeft een duidelijke focus om een leider te worden in onze branche voor klimaatneutraal locatiegebaseerd entertainment. We hebben actief gewerkt aan het implementeren en behouden van duurzaamheid in onze LEGOLAND®-parken, evenals in onze andere hotels en attracties. We blijven onze werkmethoden, procedures en inkoop herzien zodat we ons algemene doel kunnen vaststellen om te helpen ‘beter te bouwen’ en de wereld een mooiere plek te maken voor toekomstige generaties.”

Fotocredit; Merlin Entertainments

CLLR ANDREW JOHNSON, LEADER OF THE ROYAL BOROUGH OF WINDSOR & MAIDENHEAD
“We zijn verheugd dat Merlin Entertainments ervoor heeft gekozen om deze investering van meerdere miljoenen ponden hier in de Royal Borough te doen, mogelijk gemaakt door het besluit van de Council in 2018 om deze plannen goed te keuren. Onze onlangs goedgekeurde ‘Visie voor Windsor’ is duidelijk dat attracties van wereldklasse, zoals LEGOLAND Windsor Resort, een belangrijke rol spelen bij het aantrekken van toeristen naar deze hoek van Berkshire. Deze extra bezoekersaccommodatie stelt gezinnen in staat om langer lokaal te blijven, waardoor ze tijd hebben om te genieten van veel van wat Windsor te bieden heeft als een bloeiende en gastvrije stad. We erkennen de aanzienlijke voordelen die deze ontwikkeling voor de Royal Borough zal opleveren, niet in de laatste plaats wat betreft de extra banen en leerlingplaatsen die beschikbaar zullen worden gesteld voor de lokale bevolking.”

Fotocredit; Merlin Entertainments

De operationele energie van The Woodland Village zal na voltooiing fossielvrij zijn en dit zal de eerste operationeel koolstofneutrale accommodatie zijn die door LEGOLAND-eigenaar Merlin Entertainments wordt gebouwd voor zijn wereldwijde themaparkactiviteiten. Merlin Entertainments en LEGOLAND Windsor zullen dit bereiken door met The Carbon Trust samen te werken aan de ontwikkeling van een robuust koolstofreductieplan, dat gebruik zal maken van koolstofarme technologieën, energie-efficiëntie en hoogwaardige compensaties.

LEGOLAND Windsor Resort blijft zich ontwikkelen en investeren, met de toevoeging van nieuwe attracties voor het seizoen 2023, waaronder LEGOLAND Ferrari Build and Race en LEGOLAND Adventure Golf.