Cosplay Day 2022

Wanneer Hollywood-icoon Marilyn Monroe de handen ineenslaat met bekende sterren uit de film-, tekenfilm- en gamewereld, kan dat alleen één ding betekenen: de populaire Cosplay Day in Movie Park Germany komt weer terug! Op 25 juni 2022 gaan rond 320 cosplayers het Duitse film- en pretpark opnieuw omtoveren tot een kleurrijke wereld vol actie en spectaculaire kostuums. Gasten kunnen indrukwekkende performers en populaire sterren verwachten op onze filmset. Naast de al spectaculaire cosplay parade met alle deelnemers, organiseert Movie Park een bijzondere cosplay wedstrijd, die door een vakjury wordt uitgereikt.

„We zijn verheugd onze bezoekers ook dit jaar een spectaculair zomerevenement te kunnen presenteren met de derde Cosplay Day in Movie Park! De toeloop was ook dit jaar weer groot – na een onderbreking van twee jaar wegens de pandemie – en meer dan 350 cosplayers hadden zich van tevoren aangemeld om aan het evenement deel te nemen’’, zegt bedrijfsleider Thorsten Backhaus. ‘’Vooral als filmpark is de Cosplay Day voor ons een hoogtepunt. We verheugen ons nu al op de talrijke kostuums en vertolking van verschillende bekende personages, alsook op de unieke sfeer in het park.“

Credits; MoviePark Germany

Het begrip „cosplay“ is samengesteld uit de Engelse vertaling van „Cosplay“ en „Play“. Cosplay is een poging om een populair personage uit een film, manga, computerspel, cartoon of serie zo getrouw mogelijk uit te beelden. De meeste cosplayers maken hun eigen kostuums. Bij sommige kostuums kan dit tot honderen uren in beslag nemen.

Voor dit evenement kan onze rode loper niet missen in Hollywood in Duitsland; Want ook dit jaar verwelkomen wij populaire sterren uit de Cosplay wereld! De populaire FaerieBlossom zal dit jaar voor de derde keer aanwezig zijn bij het evenement. SajaLyn, die de vorige editie als Harley Quinn de cosplay wedstrijd gemodereerde, maakt dit jaar ook deel uit van onze sterren line-up. De crew van ster-cosplayers zal ook uitgebreid worden met Darth Bronka. Dit jaar zal de Cosplay Day nog internationaler zijn en sterren uit de scene van over de grenzen naar het park lokken: Sammyscosplay, een Nederlandse stercosplayer, zal voor de eerste keer deelnemen aan het evenement in Movie Park.

Vanaf 10:00 uur en precies op tijd voor de opening van het park, worden Movie Park bezoekers al verwelkomd door de cosplayers. Wie alle Cosplay Day-deelnemers wil zien en geen enkel kostuum wil missen, moet zeker de Cosplay Parade om 15.00 uur op zijn agenda zetten, waar alle 320 deelnemers over de Hollywood set zullen lopen. De dag wordt afgesloten met de grote Cosplay Contest in de namiddag, die wordt gepresenteerd door Movie Park en Hollywood-icoon Marylin Monroe. De performers Faerie Blossom, Sammyscosplay en SajaLyn zullen ook in de expertenjury zetelen en de beste cosplay van de dag bekronen. Hier krijgen de deelnemende verklede acteurs niet alleen de kans om zich aan een live publiek te presenteren, maar ook om speciale prijzen te winnen.

Meer informatie over het evenement, het programma en tickets zijn te vinden op:  https://www.movieparkgermany.de/nl/plane-deinen-besuch/veranstaltungen/cosplay-day