Coronavirus (COVID-19 )

De wereld is op het moment van schrijven volledig in de ban van Covid-19, ofwel in de volksmond het corona-virus.

Vermits het gaat om een nieuw virus, en wetenschappers volop bezig zijn met research en development voor een vaccin, nemen heel wat overheden drastische maatregelen om de verdere verspreiding van het virus tegen te gaan.
Spanje en Frankrijk zitten momenteel in een lock-down, de Amerikaanse president Trump heeft de noodtoestand uitgeroepen, en zo kunnen we nog wel even doorgaan. 


Ook de Belgische overheid heeft maatregelen getroffen: winkels blijven in het weekend dicht, enkel bakkers, supermarkten, slagers mogen nog openen. Horeca–zaken blijven gedurende drie weken volledig gesloten en ook alle publieke evenementen zoals concerten, sportactiviteiten worden geannuleerd.
Hoewel de meeste pretparken nog gesloten zijn, wordt ook in deze sector maatregelen getroffen, zo heeft Disneyland Parijs afgelopen weekend zijn deuren dicht gehouden.  
Voor de abonneehouders hebben ze een mededeling gestuurd dat zij een verlening krijg dat gelijk staat met het aantal sluitingsdagen. De parken in Azië werden al eerder gesloten,  maar zo nu ook Amerika en Europa.   

In Nederland sluiten Efteling, Toverland en de andere parken hun deuren.  Tot voorlopig 3 april. 


Ook de Plopsa groep volgt en heeft besloten om de indoor parken ook per direct te sluiten.   

Ook Europa Park is niet gespaard gebleven.  Zo sluiten zij het gloednieuwe Rulantica.  Mensen die tickets hebben geboekt met een hotelarrangement, kunnen zonder problemen omboeken.   

Hoewel de maatregelen van land tot land schillen, is er de vrees dat de maatregelen verlengd gaan worden.  Hoewel de voorbereidingen in de parken aan de gang zijn om alles op tijd klaar te krijgen,  houden ze ook rekening met het feit dat de parken niet open zullen gaan door de crisis.   

Enkel door het advies van de experten en overheden op te volgen, kunnen we het virus bestrijden en hoeven de bepaalde maatregelen hopelijk niet verlengd te worden.   

Draag zorg voor elkaar want U doet toch ook mee?