Cijfermatige analyse

Reisportaal Travelcircus heeft na onderzoek Europa-Park opnieuw uitgeroepen tot beste attractiepark in Europa. Met 21,69 van de mogelijke 25 punten eindigde Duitslands grootste attractiepark vóór de Efteling (nummer 2) en Disneyland Parijs (nummer 3). Het is de derde keer op rij dat Duitslands grootste attractiepark deze ranglijst aanvoert.

Voor het onderzoek vergeleek het reisplatform de 74 populairste attractieparken in Europa en meer dan 2.545 attracties. Per locatie werden vijf factoren geanalyseerd. Voor de prijs/attractie-verhouding werd gekeken naar de gemiddelde prijs per attractie en per achtbaan. Voor de beoordelingen van bezoekers werden de reviews op Google en Tripadvisor geraadpleegd. De populariteitsscore werd gebaseerd op het zoekvolume in Google. Het aantal aanwezige attracties voor de leeftijdsgroepen tussen 4 en 12 jaar was bepalend voor de zogeheten leeftijd-funfactor. Tenslotte was er nog een Instagram-factor die afhankelijk was van de relatieve aanwezigheid op dit social media-kanaal. Per factor waren 5 punten te verdienen. Met 21,69 punten scoorde Europa-Park het beste in het onderzoek.

Het grootste attractiepark van Duitsland haalde eerder al de eerste plaats op nationaal niveau, maar wordt ook door gasten in heel Europa gewaardeerd om zijn uitzonderlijke kwaliteit. Met zijn hoge normen en breed scala aan attracties kan het zich steeds vaker meten met andere grote parken.

Meer informatie over het onderzoek is te vinden op www.travelcircus.de/freizeitpark-europa