Christmas Time in Pairi Daiza

Nog 11 nachten genieten van de magie van de feestdagen in de grootst verlichte tuin van het Land!

Voor de feestdagen gaat Pairi Daiza een stapje verder! Nadat de dieren kerst vieren komt de magie van de verlichting volledig tot haar recht zodra de nacht valt. Geniet van de late openingsuren tot 20 uur van 26 tot 30 december en van 2 tot 7 januari.

7.000 dieren vieren feest!

Kerstcadeautjes voor dieren? Zeker en vast! Alle dieren, zelfs zij die al generaties lang tussen de mensen leven, zijn nieuwsgierig en speels. Het hele jaar door zorgen de verzorgers ervoor dat deze nieuwsgierigheid wordt gewekt en dat de motorische en fysieke behoeften van elk dier in stand worden gehouden. Meestal wordt hun voedsel verbergd op plaatsen of in systemen waarvan de complexiteit afhangt van de diersoort. Deze verrijkingen zijn ook spelletjes, nieuwe geuren, medische training, veranderingen in het territorium,…


In elke periode van het jaar wordt de vorm van de verrijkingen aangepast met een knipoog naar de bezoekers. Tijdens Christmas Time worden de dieren getrakteerd op kleine kerstverrassingen.


Of ze nu van kou houden of niet, de territoria van de dieren zijn zo ingericht dat ze kunnen genieten van overdekte voorzieningen die aan hun behoeften zijn aangepast. Ze kunnen rondrollen in de sneeuw, zoals de reuzenpanda’s en de Aziatische beren, de ezelspinguïns, de tijgers of de ijsberen, of gewoon hun pootjes strekken voordat ze terugkeren naar hun verwarmde binnengebieden, zoals de leeuwen, giraffen of primaten.

Lichtgevende dieren, versierde gebouwen en 5 videomappings

De eindejaarsfeesten zijn magisch bij Pairi Daiza. Reusachtige lichtgevende dieren, paden, eeuwenoude bomen, tempels en historische gebouwen: de 75 hectare van de Jardin des Mondes zijn getooid met duizend lichtjes. Mis de sprookjesachtige show van duizenden lichtjes en honderden lantaarns in The Middle Kingdom niet. Van de boeddhistische tempel tot het theehuis, van het genezingspad tot de pandagrot ontdekt u een prachtig verlicht Chinees decor.
Zodra de zon ondergaat, worden indrukwekkende video’s geprojecteerd op emblematische plaatsen in het park. Originele creaties, in de vorm van 5 videomappings zullen worden voorgesteld.

  • Een gloednieuwe mapping op de het grootste waterscherm van Europa. Om deze creatie te bewonderen, gaat u op de picknickplaats van The Land of the Cold, aan de rand van het meer.
  • Noorderlicht in de Grand Dôme, gelegen achter de Boeddhistische Tempel. Deze 360°-mapping dompelt u onder in het hart van dit uitzonderlijke lichtverschijnsel.
  • De videomapping op de Cambrontoren is ook terug. Hij is aangevuld met nieuwe schilderijen en kersttradities.
  • Kom naar het kasteel voor een ludieke videomapping. Hier kun je een adventskalender van dieren ontdekken.
  • Tot slot een videoprojectie op de klokkentoren van de kinderboerderij.
Overnachtingen om het plezier te verlengen

Verblijf in het hart van het park in een van de ongelooflijke accommodaties, dicht bij de dieren. Er is nog plaats vrij rond de kerstperiode!
Eindig 2022 of begin 2023 op de meest fantastische manier. Met wie ga je de nacht doorbrengen? Beren, pinguïns, tijgers of walrussen; in Cold Land of the Last Frontier?

Er zijn nog enkele mogelijkheden beschikbaar voor december en begin januari en de verkoop is geopend voor begin 2023. Info en reserveringen: https://resort.pairidaiza.eu/?culture=nl-NL