Brew@theZoo keert terug

Brew@theZoo keert dit jaar op 28 en 29 juni terug naar Beekse Bergen voor de derde editie. Met ruim tweehonderd bieren van meer dan vijftig brouwerijen is het een van de grootste speciaal bierfestivals van Nederland. Het evenement wordt wederom opgezet in samenwerking met Royal Swinkels. Een deel van de opbrengst gaat naar het Northern Corridors Project van Save the Elephants.

Tijdens Brew@theZoo is het Safaripark speciaal in de avonduren geopend van 17.30 uur tot 22.30 uur. Verspreid door het park staan stands van uiteenlopende brouwerijen. Zij bieden allemaal diverse soorten smaken aan. Op de bootsafari geeft een biersommelier toelichting over een aantal bieren. Daarnaast staan er door het hele park heen allerlei kraampjes met etenswaren. De wandel-, bus én bootsafari zijn inbegrepen bij de toegang, de autosafari is gesloten.

Brouwerijen als De Molen (Bodegraven), Uiltje Brewing Company (Haarlem) en Van Moll Craft Beer (Eindhoven) zullen aanwezig zijn. Ook plaatselijke brouwerijen, zoals De Blauwe IJsbeer (Tilburg) en Goei Spul (Goirle) zijn vertegenwoordigd.

Uniek bierfestival

Rens Willemsen, general manager van Safaripark Beekse Bergen: “De afgelopen twee jaar is Brew@theZoo uitgegroeid tot een zeer gewaardeerd speciaalbierfestival. Door de unieke setting weten liefhebbers uit heel Nederland ons te vinden en daar zijn we heel trots op: met vorig jaar 8.000 bezoekers kunnen we ons inmiddels als een van de grootste bierevenementen van Nederland beschouwen. Het is natuurlijk ook echt heel bijzonder: waar kan je nou tegelijkertijd genieten van tweehonderd unieke biersmaken én meer dan honderd diersoorten?”

Thijs de Kort, horecadirecteur bij Royal Swinkels: “We zijn verheugd dat we na twee succesvolle edities ook dit jaar weer deze ervaring kunnen bieden aan bierliefhebbers. Op deze unieke locatie worden twee werelden samengebracht: geniet van de smaken van meer dan 200 bieren te midden van de dieren in de Beekse Bergen. Speciaalbierdrinkers kunnen hier hun hart ophalen en de meest bijzondere bieren proeven, daar zijn we trots op!”.

Save the Elephants

Per verkocht ticket gaat één euro naar het Northern Corridors Project van Save the Elephants. Het bedrag kan door de bezoekers worden aangevuld door middel van het doneren van muntjes.

Het Northern Corridors Project zorgt ervoor dat natuurparken in Kenia met elkaar worden verbonden met wildlife corridors; veilige doorgangen voor wilde dieren zoals olifanten. Beekse Bergen streeft er naar om dit jaar een verbindingsroute, ter waarde van 60.000 euro, te financieren. De opbrengst van Brew@theZoo draagt daaraan bij. Vorig jaar stond de Cheetah Conservation Botswana centraal. Daarvoor werd tijdens het bierevenement maar liefst 9.214 euro opgehaald.

Ticketverkoop gestart

De tickets zijn te koop via www.brewatthezoo.nl. Tickets kosten 42,50 euro per persoon op vrijdag en 47,50 euro per persoon op zaterdag. Nieuw dit jaar is het combiticket, waarmee je beide avonden van het festival kunt genieten. Dit ticket kost 85 euro per persoon. Het festival heeft een minimumleeftijd van 18 jaar.

Inbegrepen bij de prijs zijn zeven consumptiemunten, een eigen Brew@theZoo proefglas en een goodiebag. Een Brew@theZoo ticket geeft toegang tot het park van 17.30 uur tot 22.30 uur.

Het is mogelijk om van de pendeldienst naar station Tilburg Centraal gebruik te maken. De busdienst rijdt van 17.15 tot 18.15 uur naar Beekse Bergen en brengt bezoekers tussen 22:15 en 23:15 uur weer terug. Tickets hiervoor zijn eveneens via de website te koop.

Fotocredit: De Beekse Bergen