Bokrijk

Op zondag 30 juli 2017 zijn we met drie leden van onze crew eens niet naar een pretpark geweest maar wel naar het Openlucht Museum van Bokrijk.

Er was die dag ook een leuk evenement voorzien , namelijk een “koetsenparade met paarden” waar ook een jury voor aanwezig was.
Rond 12.30u kwamen we aan op de grote en mooie parking van Bokrijk die 5 euro kost.
We waren eerst ons parkingticket al gaan betalen aan de betaalautomaten zodat het niet zo druk was als we ‘s avonds terug naar huis zouden gaan.

Onze toegang was gratis omdat we codes via de Standaard hadden waardoor we gratis toegang hadden. Normaal is de inkomprijs 12.50 euro.

Bij binnenkomen van het park zijn we eerst langs de picknickschuur geweest waar er buiten al mensen aan het picknicken waren en zijn we ook even naar binnen geweest waar een vrouw deeg aan het kneden was en waar je kon proeven van zelfgemaakte confituur van hun eigen Bokrijkse groenten en kruidentuin en hun fruit en waar je ook natuurlijk zelfgemaakte stroop kon proeven. Je zag en kreeg de uitleg ervan hoe het allemaal in zijn werk ging vroeger. Best eens interessant. Daarna zijn we verder gewandeld naar de wasserette waar ze de was nog allemaal met de hand deden in een grote kuip.

Ook zag je daar de zeep liggen die ze vroeger gebruikten. Toen zijn we bij de imker langs geweest waar we verse vloeibare en stevige honing konden proeven. Dat was echt lekker. Even later zijn we iets gaan drinken, waarna we naar het atelier zijn geweest waar je je eigen broodje kon maken enz… Daarna hebben we een volledige rondrit gedaan met de huifkar. Je kon ook kiezen voor een hop on en hop off ticket maar wij hadden gekozen voor de volledige rit. Met de hop on en hop of, heb je verschillende stopplaatsen verdeeld over het park waar je kan opstappen of afstappen. Na deze rondrit die een half uurtje duurt, zijn we terug iets gaan drinken en zagen we even later de koetsenparade voorbij komen. Na deze prachtige koetsenparade te hebben bewonderd, zijn we eens gaan kijken en gaan spelen bij de volksspelen van vroeger, zoals bv; het kegelspel, steltlopen, enzovoort.

Daarna zijn we nog naar de groentetuin gaan kijken en zijn we nog naar de kruidentuin geweest want die lag nog apart van de groenten. We hebben ook nog van het Heerlijke Bokrijks ijs geproefd. Dat was vanillesmaak en gemaakt hoe ze het vroeger bereidde. We zijn toen nog langs de klompenmaker gepasseerd en de superette en nog vanalles. Rond 17u. waren we moe maar we hadden nog lang niet alles gezien jammer genoeg, want ik moet zeggen het is vrij groot en je verveelt je er geen moment. Het is echt een aanrader om eens met je gezin of school te doen. Zo zie je hoe het er vroeger allemaal aan toe ging.

Veel kijkplezier nog bij de foto’s van dit prachtige Openlucht museum van Bokrijk.