Bobbejaanland

We zijn op zaterdag 30/4 naar Bobbejaanland geweest.

Om 10u konden we het park binnen en werden we verwacht aan de Revolution/Mount Mara.

Er stond ook een uitgebreid ontbijtbuffet te wachten.

We werden bij het binnenkomen in groepen verdeeld. Wij waren groep A.

Tijdens het ontbijt gaf Roland Cleve zijn toespraak en heeft hij het verhaal verteld over Mount Mara.

Mara wordt vertaald als duivelse berg. De wachtrij is veranderd met een beetje thematisatie. Anders dan bij Revolution moet men alleen in een karretje gaan zitten (tenzij je een kind bij hebt). Kinderen krijgen geen virtuele bril opgezet.

De bril geven ze aan jouw als je al in de trein zit. Dan vertrek je om Mount Mara te beklimmen met de quad en om te eindigen op een boot. Een speciale ervaring en zeker een aanrader om eens te doen.

Zoals jullie weten heeft Bobbejaanland 2 nieuwe attracties erbij: de Mount Mara en Nightmare Motel. Hieronder een verslag over de tweede attractie: Nightmare Motel. Even voor de duidelijkheid: Nightmare Motel is niet gratis maar naar mijn mening wel zijn geld waard. Nightmare Motel is een horror maze met escape room.

Er zijn echte acteurs die jou de stuipen op het lijf proberen te jagen terwijl je de sleutel zoekt. Het motel heeft 7 kamers. Op een informatiebord staat dat de attractie niet wordt aangeraden voor kinderen onder 11 jaar, maar ik zou die leeftijd opheffen tot 15 jaar want het is wel heel eng. Binnen heb je onder andere beelden, bewegende schilderijen, kettingzagen, blacklight op de muren enz.

Ook deze attractie is, net als Mount Mara, een aanrader.