Bobbejaanland onthult: Land of Legends & Fury

Op zaterdag 16 februari was het zover…

Bobbejaanland ontving de pers en genodigden voor de onthulling, voorstelling en bekendmaking van het nieuwe themagebied en triple launch coaster die toegankelijk zal zijn tegen begin juli dit jaar voor de bezoekers.

We waren aangenaam verrast door de ontvangst aan de voet van Sledge Hammer, waar Yves Peeters, General Manager van het park en woordvoerdster Peggy Verelst ons trakteerden op een uitgebreide uitleg en onthulling van de naam van het nieuw themagebied en coaster.

Het nieuwe themagebied zal Land of Legends heten waar de nieuwe triple launch coaster Fury zijn intrede zal doen. 
De opening van deze nieuwe themazone en bijhorende nieuwe aanwinst wordt voorzien tegen eind juni van dit jaar.

De nieuwe coaster Fury zal samen met de Typhoon en Sledge Hammer het decor vormen in deze unieke en uitgesterkte zone van 2 ha. Eveneens zal er in het nieuwe themagebied Land of Legends een unieke zone gecreëerd worden dat Naiads Waters zal heten en een waterspektakel zal tevoorschijn tonen dat vooral de jonge bezoekers onder ons zal aantrekken.

Een onthulling van het verhaal luidt als volgt:
De Guardian of Elements creëerde in een uithoek van onze planeet het Land of Legends met als enige doel de vier natuurelementen in hun zuiverste vorm te bewaren: water, vuur, aarde en lucht. Ter bescherming tegen kwade krachten sloot hij de vier rijken af met poorten. Wat hij echter niet wist, is dat het kwade al lang op de loer lag en de rijken van binnenuit werden bedreigd. Binnen de zone staat iedere attractie voor een ander element.

Het Land of Legends zal in juni geopend worden voor het publiek.
Wie dan een bezoek brengt aan Bobbejaanland, wordt zelf deel van het verhaal.
Enkel met behulp van de bezoekers zal de Guardian er in slagen het kwade te verdrijven.

“In de nieuwe achtbaan ga je zo bijvoorbeeld een vurige strijd aan met de draak Fogo, de attractie krijgt dan ook de toepasselijke naam Fury”, legt Commercial & Creative Director Peggy Verelst uit.  “Het verhaal werd geschreven door Mathilda Masters, auteur van de populaire jeugdboeken zoals de Keukenprins van Mocano.”

De spectaculaire achtbaan Fury is een triple launch coaster, waarbij je drie maal gelanceerd wordt, zal meer dan 100 km/u halen en 43 meter hoog zijn.
Het wordt hiermee de hoogste en snelste coaster van de Benelux.

We waren aangenaam verrast, verbijsterd,… sprakeloos, ja zelfs ontroerd door dit unieke project dat wordt verwezenlijkt door Bobbejaanland.

Het wordt een nog nooit gezien en groots project dat menige bezoekers zal verbazen. Een welgemeende proficiat aan Bobbejaanland met deze grote realisatie en vernieuwing in het park. 
Wij, als pretparkfans, kijken er ontzettend naar uit.

Bobfans
Themeparknews