Bobbejaanland Halloween Nocturne

Halloween… een duistere periode in het najaar…

Voor vele pretparken een publiekstrekker, waar ze alles uit hun mouw schudden om de bezoeker mee te nemen in een tocht van magie, illusies, angstaanjagende vertoningen, obscure taferelen, en noem maar op.

Het team van Themeparksnews trok op zaterdag 29 oktober naar Bobbejaanland te Lichtaart om aldaar de sfeer van Halloween op te snuiven.

Welnu, we vertrokken met een gevoel van: “Och… schrik moet je niet hebben! Waarom bang zijn voor Halloween in een pretpark?” Al gauw moeten we deze woorden terugnemen… het was een dagje vol verwondering, bibber- en angstmomenten! We hebben ervan genoten vanaf het moment van aankomst tot het vertrek aldaar. Aangekomen op de parking van het park zagen we dat een drukke dag zou worden qua aantal bezoekers… Rond de middag konden we ons aanmelden bij de perstent aan de ingang.

De verschillende doolhoven ( mazes of spookhuizen) gingen open om 14u. Niet minder dan vijf waaronder het nieuwste doolhof The Bug Escape – voor de ganse familie, groot en klein. Bazaar Bizarre is een maze voor bezoekers boven de 12 jaar… grappig, vrolijk en met klungelige clowns. Het Nightmare Hotel… een verlaten hotel waar de oude hotelbewoners je opwachten. Geraak jij buiten en vind jij de juiste sleutel om te ontsnappen?

Voor de echte durvers ( boven de 18 jaar) zijn er nog The Doll Factory en House of Phobia… die je de stuipen op het lijf jagen. Om 16u werden we ontvangen in Desperado City ( in Cowboy stad) voor een welkomstdrink waar we een gezellig praatje konden maken met de genodigden.

En dan nu… omstreeks 17u stond de persvoorstelling Fear Theater van de wereldbekende Belgische illusionist Aaron Crow op het programma. Hoewel hij afkomstig is uit België, is hij niet zo vaak te zien in ons land. Hij won allerlei internationale prijzen en schopte het zelfs tot de halve finale in Britain’s got Talent. Het is een adembenemende show. Alles draait om angst en het overwinnen ervan, in combinatie met magie en illusies. Zeker de moeite waard om zelf deze wervelende show te beleven bij een bezoekje aan Bobbejaanland.

Na deze spectaculaire show werden we vergast met een hapje en drankje in Desperado City. Vanaf 18u30 kon het echte griezelfeest beginnen, Monster Invasion genaamd met de scarezones Haunted Woods en Wicked West met meer dan 80 monsters en griezels! Angstaanjagend?

Jawel hoor, niet voor niets dat de aan te bevelen leeftijd boven de 18 jaar voorschrijft. De combinatie met veel rook- en lichteffecten, sfeervolle muziek, bizarre geluiden maakten het geheel compleet. Als afsluiter, omstreeks 21u30, van de gezellige en sfeervolle pretpark dag, stond het prachtig en feeëriek vuurwerk op het programma. Een fascinerend spektakel met veel licht- en klankeffecten boven de vijver, centraal gelegen in het park. Hiermee kwam dan een einde aan deze prachtige dag en was het tijd om huiswaarts te keren.