Bobbejaanland gaat voor wereldprimeur met Terra Magma!

Themeparksnews en Bobfans kunnen exclusief mededelen dat Bobbejaanland een grote verrassing in petto heeft bij de vernieuwde versie van de Indiana River, de waterbaan Terra Magma.

Wanneer deze vernieuwde waterbaan opengaat in de loop van Mei 2023, zullen bezoekers opmerken dat heel de attractie vernieuwd werd, maar niet alleen op decoratief gebied.

In een gesprek met de assistent van commerciƫel directeur A. De Vis, werd tegenover Bobfans bevestigd dat Terra Magma een wereldprimeur krijgt, ongezien in heel de wereld voor een waterbaan.

“In navolging van het grote success van Fury, wouden we heel graag kijken of we dit ook bij andere attracties kunnen uitrollen”, aldus De Vis. De aanpassing van Indiana River naar Terra Magma biedt ons in dat opzicht een unieke kans om iets unieks te doen en alles in vraag te stellen.
Bij besprekingen met de fabrikant Intamin, werd ook al snel duidelijk dat een dergelijke aanpassing niet onmogelijk is: tenslotte begint Terra Magma al met een draaischijf en moeten we het wiel niet heruitvinden. Ook zijn er al genoeg logflumes waarbij je een deel van het traject achteruit kan afleggen.
We kiezen er aldus voor om ook hier een stapje verder te gaan en de mogelijkheid te geven om het traject achterstevoren te beleven – zo blijft elke rit spannend!

Met deze aanpassing maken we direct ook komaf met het gegeven dat mensen steeds achterin het bootje willen zitten, om toch niet nat te worden. Een groot deel van de beleving is net nat worden, dus op deze manier weet niemand of ze voor of achteraan zitten, wat een grotere herhaalwaarde aan Terra Magma geeft.
Dit heeft een groot impact op de beleving van de attractie, want ook de decoratie moet hierop voorzien worden zodat ook de delen die je normaal niet zou zijn, toch gedecoreerd zijn. In samenwerking met onze partners KCC en Kabuki, zien we dit alvast helemaal zitten!

Een groot verschil met Fury zal wel zijn dat je in Terra Magma niet kan kiezen voor een wachtrij waarbij je gegarandeerd vooruit gaat – dat zou net het spannende wegnemen en de intensiteit van Terra Magma verhoogt amper bij het achteruit beleven van de attractie – bij Fury is dat wel anders.
Er zal dus door elke inzittende moeten gestemd worden, maar de knoppen zijn – doordat de boot natuurlijk niet elektrisch verbonden is – ditmaal voorzien op de draaischijf zelf, waarbij iedereen kan kiezen om voor of achteruit te gaan. Indien er niet gestemd wordt, of wanneer er een gelijkstand ontstaat, kiest de computer zelf.

Het park belooft alvast om deze zaterdag – bij de seizoensopening – meer informatie te verschaffen. Terra Magma opent normaal de deuren in de loop van Mei 2023.

Het voltallige team van Themeparksnews bedankt meneer A. De Vis (Kevin) voor deze aprilgrap