Bobbejaanland

Het is weer zover, het pretparkseizoen is weerom gestart…

Op zaterdag 1 april en op zondag 2 april trok de crew van TPN naar Bobbejaanland om de aangekondigde nieuwigheden en verfraaiingswerken te aanschouwen.

Het wisselvallige en buiige weer op zaterdag was de enige spelbreker om een prachtige opener van de paasvakantie en pretparkseizoen tot een voltreffer te maken maar op zondag hadden ze dan wel het weer mee.
Aangekomen bij de parking merkten we dat er heel wat bomen weggehaald werden en het er nog deels bijlag als een bouwwerf, maar binnen enkele maanden krijg je er een mooi aangelegde parking in de plaats met nutsvoorzieningen waaronder opladers voor elektrische auto’s,…

Bij aankomst op het binnenplein heb je onmiddellijk een eerste indruk van enkele nieuwigheden: het prachtige uitzicht op de voorgevel van The Lake House, het vroegere Bobbie’s Kitchen.

Mooie schilderwerken en aangebrachte decoraties geven aan dit heerlijke restaurant een prachtig en fris uitzicht…
In het restaurant zelf kan je nog steeds de smaakvolle gerechten verkrijgen die reeds gekend zijn bij de meeste bezoekers.
Enkele stappen verder kom je aan de nieuwe zone: Wondergarden, een fraai aangelegde 500m² speeltuin met uniek klimgedeelte.
Een daarbij gelegen mooi en groot terras, dat uitgeeft op de zijkant van The Lake House, zorgt voor een rustplaats voor de ouders en grootouders terwijl hun bengels zich uitleven op deze speeltuin.

We zetten onze wandeling verder door het park en merken meteen bij de aankomst van de attractie Naga Bay, een nieuwe naam voor de vroegere Dizz, een grote verandering.

Niet alleen de naam van de attractie is gewijzigd, de thematisering en wachtrij is volledig vernieuwd en aangepast!
Een grote en tevens volledige gedaanteverandering, maar niet van de minste… Een vernieuwing van groot formaat, en welbepaald een grote meerwaarde en opwaardering van deze attractie!

Bij Revolution / Mount Mara was er aan de veiligheid gedacht en waren de poortjes dicht gemaakt door grote rode metalen platen.
Dit geeft dat de kinderen er niet meer door kunnen kruipen dat ze bij het spoor kunnen.
Na enkele attracties te hebben gedaan, komen we aan het opgeknapte reuzenrad dat eveneens een nieuwe verflaag kreeg.
Deze attractie van meer dan veertig (!) jaar oud krijgt hiermee terug een prachtige opwaardering.

Aangekomen in Cowboy Stad merken we op dat we terug in de sfeer gebracht worden van cowboys en indianen, zoals deze vroeger gekend was bij de familie Schoepen.
Even zelfs waanden we ons terug aan de tijd toen Bobbejaan er met zijn unieke “slee”, de grote witte Amerikaanse auto, rondreed en de bezoekers entertainde.
De eerstvolgende attractie in Cowboy Stad die eveneens een prachtige nieuwe verflaag kreeg, is de Speedy Bob.
De attractie ziet er uit alsof ze pas werd geplaatst, een uitstekend en knap werk dat zeker de attractie een nieuwe dimensie geeft.

Het grote overdekte gedeelte van het park, Kinderland, krijgt dit jaar eveneens een grote opknapbeurt waarbij alle verdiepingen van dit gebouw geopend zullen zijn, waar de allerkleinsten zeker en vast hun gading kunnen vinden.

Het grote doolhof The Bug Escape, een labyrint voor jong en oud, dat geïntroduceerd werd tijdens de Halloweenperiode van 2016, wordt dit jaar toegevoegd aan het attractieaanbod.
Raak jij snel uit deze doolhof met het oplossen van raadsels en bijzondere paden te verkennen?

Verderop langs de overkant van de vijver merken we dat het mooie en prachtige strand opnieuw werd aangelegd en een grote open plaats werd gecreëerd waar je tot rust kan komen alsof je je op één of ander exotisch land bevindt tussen de palmbomen en de fijne zandstranden.
Gewoonweg prachtig! Tussendoor genieten we nog van talrijke attracties, waaronder: Okidoki, Indiana River, El Paso, Bob Express,…

Iets voorbij de Bob Express, waar de vroegere Rode Kruispost bevond, merken we een wondermooi en rustgevende zone op, eveneens een nieuwigheid in 2017: de Ben & Jerry’s zone, waar je kan genieten van dit heerlijke ijsje in een oase van rust op een fraai aangelegd grasperk gecombineerd met moderne en fris ogende tuinmeubilair. Uiteraard mag de mascotte van deze lekkernij niet ontbreken; het is aan jullie om deze te ontdekken.

Verder beleefden we nog plezier op tal van leuke attracties en konden we tussendoor genieten van een rustmoment om de innerlijke maag te versterken.
Op het einde van de dag, nabij sluitingstijd, werden we verrast door een fikse regenbui op zaterdag, maar we beleefden een hele leuke dag en opener voor het nieuwe pretparkseizoen!
Een welgemeende proficiat aan Bobbejaanland voor de tal van nieuwigheden, verfraaiings- en opknapwerken!
Het betekent een échte meerwaarde en opwaardering voor het pretpark uit de Kempen.

We wensen met het hele team het hele Bobbejaanland team en directie veel succes en we bedanken directeur Yves heel hard voor het aangename gesprekje.