Bloemenfestival in Pairi Daiza

Er staan nieuwe animaties en wedstrijden op het programma in The Enchanted Kingdom of Animals.

Na het vieren van Pasen en de lente in een voor de gelegenheid met prachtige eieren en konijnen versierde tuin, stelt de Beste Dierentuin van Europa nu het “Bloemenfestival” voor. Van zaterdag 29 april tot zondag 21 mei versiert Pairi Daiza de leefomgeving van zijn 7.500 dieren met kleurrijke elementen.

De komende weken is, zoals elk jaar, een uitzonderlijk moment om alle natuurlijke
bloemen, struiken en bomen in de tuin te komen bewonderen die nu in volle bloei staan.
Honderdduizenden bloemen tonen nu hun prachtige kleuren. Degenen die afgelopen herfst zijn gepl ant (onze tuinmannen hebben eind vorig jaar meer dan… 500.000 bollen geplant!), maar ook degenen die elk jaar opnieuw verrijzen. Narcissen, magnolia’s, tulpen, witte kersenbomen, camelia japonica, j udasbomen, prunus persica Melred, enz.

Om deze natuurlijke schoonheden te benadrukken, zijn rond het amfitheater boeketten madeliefjes van bijna 4 meter hoog geplaatst. Deze boeketten zijn met de hand geweven.
Hun bloemblaadjes zijn door een Franse kunstenaars gemaakt, uit plantaardige vezels.

Bovendien krijgen de schattige konijnen uit cortenstaal die het park in april verfraaiden, nu het gezelschap van meer dan zeventig bloemen uit hetzelfde materiaal. Een kunstwerk dat een nieuwe dimensie biedt aan de wandelpaden, die voorbij de leefgebieden van de dieren komen.

Bloem of vlinder? Het kan gebeuren dat men aarzelt. Dit jaar hebben de teams van Pairi Daiza een hemel van reusachtige vlinders geïnstalleerd. Meer dan honderdtwintig stuks, gemaakt uit plantaardige vezels, sieren twee paadjes, di e onder de monumentale trap (in de wereld ‘Cambron Abbaye’) lopen Een kleurrijk schouwspel.

Ook de zestien 3 meter hoge eieren die Belgische kunstenaars voor Pasen hebben
versierd, blijven tot 21 mei in de Tuin staan.

Bloemenzoektocht met een mysterieus woord

Een nieuw seizoen… een nieuwe wedstrijd. Na de jacht op eieren om chocolaatjes of een verblijf in P airi Daiza te winnen, nodigen we jullie deze keer uit om te jagen op… bloemen (maar niet om ze te plukken 😉 in de hoop snoepjes te winnen of een verblijf, in de nabijheid van de dieren.
Deelnemen is eenvoudig. Ga op zoek naar de ongeveer vijftig witte en gele bloemen van 80 centimeter hoog die onze teams in de verschillende werelden van de Tuin hebben geplaatst. Op zeven ervan is een letter geplaatst tussen hun bloemblaadjes. Zeven letters die je moet vinden om het mysterieuze woord samen te stellen. Deelnemen kan via het wedstrijdformulier dat op de Pairi Daiza app te vinden is! Elke dag wint een deelnemer die het mysterieuze woord vindt, heerlijke snoepjes. En als bonus wordt er een schiftingsvraag gesteld. Een deelnemer aan de bloemenzoektocht (die zijn/haar wedstrijdformulier verstuurde tussen 29 april en 21 mei) gaat naar huis met een verblijf voor 4 personen in een Native House!

Babydieren en een gratis pedagogisch dossier over de voortplanting bij de dieren

Natuurlijk zullen de bezoekers en hotelgasten die de komende weken bij ons
langskomen, ook de babydieren die in het Park werden geboren, kunnen observeren. En dat zijn er veel! Na een gouden takin, Lyles vleerhonden, een giraf, lemuren en vele vogels en vissen die in maart zijn geboren, gaat de babyboom gewoon verder. In april mochten we al een P ater Davidshert, clownvissen, kangoeroes en een franjeaap verwelkomen.
Elk jaar worden in Pairi Daiza tientallen dieren geboren. Daarom hebben het Park en de Pairi Daiza Foundation besloten om educatieve pakketten gratis ter beschikking te stellen van iedereen. Deze dossiers, opgemaakt door de wetenschappelijke, zoölogische en educatieve teams, kunnen samen met kinderen worden gelezen, om hen te helpen de dierenwereld rondom hen te begrijpen en dus te respecteren en te beschermen.
Het eerste van deze educatieve dossiers is gewijd aan de voortplanting van dieren.
Waarom praten over de voortplant ing van dieren? Omdat het voortbestaan van elke levende soort afhangt van hun voortplant ing. Deze vraag is des te belangrijker voor soorten die op het punt staan uit te sterven, zoals vele van de soorten die Pairi Daiza huisvest.