Bezoekersrecord in 2022

Attractiepark Toverland ontving vorig jaar een recordaantal van 1.032.000 bezoekers.

Dit is een stijging van maar liefst 20% ten opzichte van het vorige bezoekersrecord, dat stamt uit 2019. De forse groei werd gerealiseerd door jaarrond in te zetten op verlengde openingstijden en te investeren in seizoensgebonden evenementen, waaronder de succesvolle Halloween Nights en het nieuwe concept Winter Feelings. Ook 2023 wordt een veelbelovend jaar met de opening van vier nieuwe attracties en vijf nieuwe belevingen voor het hele gezin in themagebied Avalon.

“We zijn ongelofelijk trots dat we in 2022 de grens van één miljoen bezoekers hebben mogen doorbreken”, vertelt Jean Gelissen jr., Algemeen Directeur. “In slechts 21 jaar tijd zijn wij uitgegroeid van een indoor pretpark naar een volwaardig themapark voor de hele familie en spelen wij mee in de Champions League voor themaparken.” Het bezoekersrecord is mede te danken aan de drukbezochte feestdagen en evenementen. “De vernieuwingen en investeringen van de afgelopen jaren in het halloweenconcept maken het evenement populairder dan ooit. Ook ons nieuwe concept Winter Feelings, waarbij we in de winter voor het eerst het volledige park openden en flink hebben geïnvesteerd in winterse decoraties, shows en belevingen, heeft zijn vruchten afgeworpen. Tot slot ontvingen we meer schoolreiskinderen en gasten via bedrijfsevenementen dan ooit.”

In 2019 verwelkomde Toverland 862.000 bezoekers. In 2020 en 2021 kreeg het attractiepark vanwege corona te maken met langdurige sluitingen en een beperkte bezoekerscapaciteit, waardoor de aantallen lager uitvielen met respectievelijk 534.000 en 717.500 bezoekers. Dit jaar wordt groei verwacht vanwege de uitbreiding van Avalon.

Jaarkalender 2023

“Ook in 2023 presenteren we onze bezoekers een veelzijdige jaarkalender, waarin we continu de thema’s benadrukken die passen bij de tijd van het jaar en waarbij wederom de openingstijden verlengd worden tijdens feestdagen en vakanties”, licht Jean Gelissen jr. toe. “Ook investeren we in een nieuwe parkshow, die vanaf de start van het zomerseizoen op 1 april dagelijks te zien is.” In de zomer is het bovendien wederom mogelijk om te overnachten op het Pop-Up Summer Camp aan de voet van houten achtbaan Troy. De complete jaarkalender is te bekijken via toverland.com/openingstijden.

Uitbreiding Avalon

Medio 2023 zal Toverland maar liefst vier nieuwe attracties en vijf nieuwe belevingen openen in themagebied Avalon. Hiermee wordt het aanbod in dit middeleeuwse themagebied nog aantrekkelijker voor een bredere doelgroep en zal de verblijfstijd in het gebied verlengd worden. Met deze uitbreiding is een investering van 10 miljoen euro gemoeid. Meer informatie is te vinden via toverland.com/nieuw2023.