Beste attractiepark ter wereld

Dit weekend vond in San Antonio in Texas de uitreiking van de ‘Golden Ticket Awards 2022’ plaats.

Deze ‘Oscars’ van de attractieparkindustrie worden jaarlijks toegekend door juryleden uit de hele wereld. Europa-Park ontving voor de achtste maal op rij de award voor ‘beste attractiepark ter wereld’.

Fotocredit; Europa-Park

De verkiezing van de ‘Golden Ticket Awards’ wordt sinds 1998 georganiseerd door het vakblad ‘Amusement Today’. Om de beste parken en attracties te kiezen doet de redactie een beroep op vakjournalisten, experts en fans die meerdere parken per jaar bezocht moeten hebben. Zij bepalen de winnaars in de verschillende categorieën. De belangrijkste categorie is die van beste attractiepark ter wereld en voor de achtste keer op rij kreeg Duitslands grootste attractiepark hier de meeste punten. Europa-Park liet daarbij internationaal gerenommeerde parken als Walt Disney World, Universal Studios en Merlin Entertainment achter zich.

Voor de toekenning was de grote hoeveelheid attracties van hoge kwaliteit doorslaggevend die de bezoekers een geweldige beleving bezorgen, mede dankzij uitstekende ‘operations’ en onderhoud. Daarnaast was de jury eveneens onder de indruk van de mix van attracties en digitale content, evenals het topklasse entertainment, eten en drinken en overnachtingsmogelijkheden.

Europa-Park eigenaar Roland Mack: “Voor ons is het een enorme eer en een geweldige onderscheiding dat wij, als Duits familiebedrijf, wereldwijd tot de top van de industrie behoren – en dat bij een prijsuitreiking in de USA”.