Bellewaerde werfbezoek

Vandaag waren we uitgenodigd door Bellewaerde park voor een werf rondleiding.

Algemeen directeur Stefaan Lemey vertelde in zijn presentatie dat dit de grootste investering van park ooit is. Met een investeringsportefeuille van maar liefst 17 miljoen euro voor twee nieuwe familie-attracties, twee vernieuwde dierenverblijven, een nieuwe speelzone en vernieuwde selfservice restaurant. Indrukwekkend.

Na de presentatie was het tijd voor de rondleiding door het (park) werf.
Door het gehele park waren ze druk bezig voor de seizoensopening, binnen 3 weken moet alles klaar zijn om de eerste gasten te ontvangen. De groendienst was druk in de weer en ook met een hogedrukreiniger werd alles mooi gemaakt.

Onder leiding van Filip Vandorpe starten we het werfbezoek aan het westelijk deel van het park, het Canadees themadeel van het park waar we de eerste nieuwe attractie aantreffen.
“Psssht Station” een Zamperla barnyard. Deze staat gepositioneerd tussen screaming eagle en souvenirshop Yukon Jack. Op het moment van aanbouw is de attractie nog niet op zijn plaats, maar de contouren van het operatorhokje en de wachtrij hebben al een duidelijke vorm aangenomen.

De volgende halte is India, nabij de Bengial kiosk en tegenover het verblijf van de Amoerluipaarden. Hier verrijst “Hampi”, een family ride. Een best bijzondere attractie van Zamperla Nebulaz met acht gondels voor telkens vier gasten. Deze zwiert je aan een sneltempo door de lucht. Ik ben erg benieuwd naar deze attractie en de rit ervaring. Hier net naast komt “Hampi playground” die ook in het teken staat van een heuse Indische tempel; het belooft een mooi plaatje te gaan worden.

We lopen verder naar het tijgerverblijf dat een grote metamorfose krijgt. Er komen diverse observatie punten en een ruime wandelbrug boven het verblijf, waardoor je beter zicht hebt op het verblijf. De voormalige Slush-Ice wordt omgebouwd tot een binnenverblijf met grote vensters.
Ook maakt men gebruik van water als natuurlijke barrières, rekening houdende met de springkracht van de tijgers. Je kan vanop verschillende punten een blik werpen op het vernieuwde verblijf.

Op weg naar de Savanne komen we bij nieuwe restaurant “The King’s Table”. Dit wordt een middeleeuws restaurant, de concepten zien er veel belovend uit. Met verschillende area’s zoals oa: The Bells Tower, The Market, The Wine Cellar of The King’s Banquet met veel hout en wijntonnen, vaandels en luchters krijgt elk hoekje van het restaurant zijn eigen sfeer. Op de visuals krijg je al een mooie impressie hiervan.

Op naar de laatste stop, de Savanne. Ook hier is men druk in de weer voor de
nieuwe verblijven voor de Rothschildgiraffen en de nieuwe Grévyzebra’s. Deze zijn bijna klaar en men is nu bezig met de afwerking van het gebouw. Door een wandelbrug op hoogte is het mogelijk om op gelijke hoogte met een giraf te staan. Ook bijzonder is dat hier 30 boringen zijn gedaan van 100 meter diep die zorgen voor de geothermie voor milieubewust en zorgen voor zowel het duurzaam verwarmen als het koelen van de stallen. Dit wordt ook gebruikt om het nabijgelegen The King’s Table op een duurzame methode te verwarmen. Tot slot mochten we een kijkje gaan nemen in de stallen van de zebra’s en giraffen.

Bekijk hieronder alle foto’s.
Wij danken Bellewaerde voor deze aangename dag en goede ontvangst.
We danken Stijn en Pieter Crudenaire Photography voor het verslag en foto’s.