Bamboo Bay en Wonder Wheel

Het is dinsdag 28 juni 9u30 stipt als we aanbelanden op de parking van het grootste attractiepark in Polen.

Als ze aan dit tempo verder gaan kunnen ze nog het grootste onafhankelijk park van Europa worden. 8 jaar jong en al een aanbod om U tegen te zeggen. Met maar liefst 17 verschillende achtbanen staan ze zelfs aan de top.

De weergoden waren die dag uiterst gul en verwelkomden ons met zon en heerlijke temperatuur. De namiddag zou door plotselinge regen in duigen vallen maar was gelukkig maar van korte duur.

Vorig jaar ging de 6de zone Aqualantis open met als topper Abyssus en verder dit jaar verwachten we nog de opening van het naastgelegen Sweet Valley als 7de zone. Hier komen 2 Vekoma achtbanen.

Het waterpark waaronder de nieuwe Bamboo Bay en het themapark kan je met één ticket bezoeken. Je hoeft niet 2 maal te betalen wat bij andere soortgelijke parken niet zo is. Bamboo Bay is een verzameling van een aantal waterglijbanen voor jong en oud. De huidige parkmap verraad hierop al een uitbreiding rechtover het “Basen Tropikalne”. Rechtover Bamboo Bay, waar er nu ligstoelen in het gras zijn opgesteld, voorziet met een hotel. 2Én hotel? Nee, wat verder maar aan dezelfde kant van het waterpark aan het “Exotic Island” voorzien ze nog een groter hotel. Dat belooft nog wat voor de toekomst.

De hoogste nieuwigheid en omdat er veel vraag naar was werd afgelopen maanden gebouwd aan de rand van zone Smoczy Grod, daar waar de machtige houten coaster Zadra deze zone domineert. Het rad, gebouwd door het Nederlandse “Dutch Weels” is 53 meter hoog en heeft 30 geklimatiseerde cabines. Hier kan je met 6 personen het park en de wijde omgeving overzien.

Terwijl andere parken zouden watertanden om dit te kunnen neerzetten leek dit voor Energylandia een leuk tussendoortje bij het wachten op de opening van Sweet Valley.

Zoals steeds oogt het park heel goed onderhouden. Je ziet geen vuiltje liggen en alle attracties zijn goed onderhouden. Bij ons bezoek was er niet één buiten dienst. Alle eetgelegenheden en winkeltjes waren open en wat heeft ons die half liter pint gesmaakt.

Als volwassen betaal je 179 zloty per persoon wat met de huidige koers ongeveer 40€ is. Voor 2 dagen betaal je 319 zloty (70€). Energylandia is doorlopend open tot eind oktober. Daarna volgt nog een winteropening in december die loopt tot 8 januari 2023.