Attractiepark Toverland zoekt deelnemers voor 24-uurs achtbaanmarathon

Troy, de snelste, langste en hoogste houten achtbaan van de Benelux, bestaat op 1 juli 15 jaar.

Om dit te vieren organiseert Toverland van 1 tot en met 3 juli de Troyback Days met bijzondere activiteiten, foodspecials en exclusieve merchandise. Het hoogtepunt is de Troy Coaster Challenge op 2 en 3 juli, waarvoor het attractiepark 12 heldhaftige deelnemers zoekt die maar liefst 24 uur lang in Troy gaan voor het goede doel: Stichting Durf Te Vragen. Challengers in spé kunnen zich vanaf nu opgeven via toverland.com/troybackdays.

Durf om hulp te vragen

Stichting Durf Te Vragen zet zich in om jongeren te helpen met het herkennen en erkennen van psychische problemen zoals angst, depressie of eetproblemen. De stichting is opgericht door YouTubers Dylan Haegens en Marit Brugman, die beiden ervaringsdeskundige zijn. Met de stichting willen zij een brug slaan tussen professionele hulp en jongeren met psychische problemen. Meer informatie is te vinden via stichtingdtv.nl.

Veiling voor het goede doel

Om zoveel mogelijk geld op te halen voor Stichting Durf Te Vragen, worden er diverse acties georganiseerd. Zo kunnen de bezoekers van Toverland 25 minuten deelnemen aan de Troy Coaster Challenge door een zitje naast één van de kandidaten te kopen. Ook zullen er bijzondere objecten, zoals onderdelen van de houten achtbaan, geveild worden. “Met de opbrengst van de Troy Coaster Challenge hopen wij dat Stichting Durf Te Vragen nóg meer jongeren kan helpen, zodat zij zo onbezorgd mogelijk in het leven kunnen staan”, vertelt Tessa Maessen, Communicatiespecialist. “Dit sluit perfect aan bij wat wij in Toverland doen, namelijk een onbezorgd dagje uit bieden aan al onze bezoekers.”

Praktische informatie

De Troy Coaster Challenge vindt plaats op zaterdag 2 en zondag 3 juli 2022. Om te checken of de deelnemers zijn opgewassen tegen 24 uur in Troy, wordt op vrijdag 13 mei een testavond georganiseerd. Hierbij zal een eerste selectie kandidaten twee uur lang ritjes maken in de houten achtbaan. Daarna worden de definitieve deelnemers bekendgemaakt. Challengers dienen minimaal 18 jaar oud te zijn. Inschrijven is mogelijk tot en met zondag 10 april via toverland.com/troybackdays.