Toverland breekt records

Attractiepark Toverland verwelkomde op zaterdag 17 december tijdens het nieuwe winterconcept ‘Winter Feelings’ de miljoenste bezoeker van het jaar.

Een enorme mijlpaal in de geschiedenis van het attractiepark: nog nooit ontving het attractiepark zoveel bezoekers in één jaar.

Fotocredit; Toverland

Pien Polman (9 jaar) uit Voorburg was de gelukkige die om 11:29 uur als miljoenste bezoeker de poorten van Toverland passeerde. Hier stonden Stephan Satijn, lid van de Gedeputeerde Staten van Limburg, en Jean Gelissen jr., de Algemeen Directeur van Toverland, haar en haar gezin op te wachten met een cheque, champagne en bloemen. Ook ontving familie Polman een jaar lang gratis toegang tot Toverland. “Wat tof! We zijn compleet verrast!”, aldus vader Hilco. “Dit maakt deze dag nog leuker!” Om dit magische hoogtepunt gezamenlijk te vieren worden alle bezoekers vanavond bovendien getrakteerd op een spectaculaire vuurwerkshow in entreegebied Port Laguna.

“We zijn ontzettend blij en trots dat we dit jaar al meer dan één miljoen bezoekers hebben ontvangen”, vertelt Jean Gelissen jr.. ”Sinds onze eerste openingsdag, 19 mei 2001, is dit een droom die we als familiebedrijf gehad hebben. Met onze grootschalige uitbreiding in 2018 kwam deze stap steeds dichterbij, en nu, na enkele lastige coronajaren, is dit een geweldige overwinning die we met het hele Toverteam hebben behaald!”

Fotocredit; Toverland

Ondanks coronasluitingen en beperkingen in bezoekerscapaciteit ontving Attractiepark Toverland vorig jaar 717.500 bezoekers. Dit was een stijging van 34% ten opzichte van 2020. Het vorige bezoekersrecord stamt uit 2019: toen mocht het snelgroeiende park 862.000 gasten verwelkomen.

Winter Feelings

Dit jaar opent Toverland voor het eerst de poorten van het gehele park in de winter, onder de noemer Winter Feelings. Het park is versierd met miljoenen lichtjes en het entreegebied is omgetoverd tot Winter Laguna, met onder andere een outdoor schaats- en tubingbaan. Ook zijn alle attracties toegankelijk, waaronder de vijf achtbanen, de vernieuwde waterbaan Expedition Zork en twee verwarmde indoorgebieden. Meer informatie is te vinden via toverland.com/winterfeelings.

Dit nieuwe winterconcept past volledig in de strategie van dit jaar, waarbij het attractiepark volop heeft ingezet op verlengde openingstijden en investeringen in de seizoensactiviteiten. Ook 2023 wordt extra feestelijk met de komst van vier nieuwe attracties voor het hele gezin in themagebied Avalon.