Atleet traint in Bush voor WK Ironman

Atleet Olaf van den Bergh start donderdag 11 augustus 2022 om 8.30 uur in het overdekte tropische regenwoud van Koninklijke Burgers’ Zoo zijn training ter voorbereiding op het WK Ironman in Kailua-Kona op het eiland Hawaii. 

De Bush in Arnhem is vanwege de hoge luchtvochtigheid en temperatuur de ideale trainingslocatie. Van den Bergh plant duurtrainingen van circa twee à drie uur op de racefiets op een stationaire trainer. 

Ideale trainingslocatie

Het WK Ironman vindt op 8 oktober 2022 plaats in Kailua-Kona op het eiland Hawaii, waar het gemiddeld dertig graden Celsius is en de luchtvochtigheid tussen de 85 en 90 procent schommelt. Arnhemmer Olaf van den Bergh bedacht dat de volledig overdekte Bush met een vergelijkbaar klimaat in de zomer de ideale trainingslocatie zou zijn qua voorbereiding op het wereldkampioenschap onder dergelijke extreme klimatologische omstandigheden. 

Fotocredit; Theo Kruse / Koninklijke Burgers’ Zoo
De atleet Olaf van den Bergh

Olaf van den Bergh (1994) is een voormalig 400 meter-atleet die deel uitmaakte van de nationale atletiekselectie en woonde en trainde op Papendal. Hij won nationale kampioenschappen en behaalde een vijfde plaats op het Jeugd Olympisch Festival (EYOF). In 2018 besloot hij zich te gaan specialiseren als Ironman-atleet. In 2021 finishte hij op drie hele triathlons en liep hij een marathon in 2:29 uur. Hij stelde bovendien zijn persoonlijke record op de hele Ironman scherp op 8:33 uur en kwalificeerde zich voor het WK. 

Achtergrondinformatie Ironman

Een  is een sportwedstrijd bestaande uit drie onderdelen: 3,8 kilometer zwemmen, 180 kilometer fietsen en 42,2 kilometer hardlopen (een marathon). Het WK Ironman wordt op 8 oktober 2022 georganiseerd in Kailua-Kona op het eiland Hawaii.