AquaZoo zamelt kerstbomen in.

Kerstbomen met kluit hoeven na de feestdagen niet naar de houtversnipperaar, maar kunnen net als voorgaande jaren een tweede leven krijgen in AquaZoo Leeuwarden. Per ingeleverde spar wordt één vrijkaartje uitgedeeld.

De Friese dierentuin zal de bomen planten in het nieuwe Churchillgebied, dat naar verwachting in het voorjaar van 2024 wordt geopend. In dit gebied gaat educatie een zeer belangrijke rol spelen. Verhalen over inheemse diersoorten, invasieve exoten en klimaatverandering worden hier straks op een inspirerende en leerzame manier verteld. 

General manager Jeroen Loomeijer: “Hoe mooi is het dat we dit gebied op een duurzame manier mogen aankleden? In het park staan al veel bomen van voorgaande jaren. Het is goed om te zien dat deze bomen nu groeien en de vormen aannemen zoals we vaak zien in de natuur. En het is helemaal fantastisch wetende dat de bomen anders op de vuilnishoop terecht waren gekomen.”

Het inlevermoment vindt plaats op dinsdag 2 januari tussen 10.00 uur en 15.00 uur. Het vrijkaartje is geldig tot en met 16 februari 2024 en is niet inwisselbaar voor geld. De kerstboom dient aan enkele voorwaarden te voldoen;

  • De kerstboom heeft een kluit;
  • Is levensvatbaar, dus geen bruine takken;
  • Heeft geen restanten van kerstversieringen, bijvoorbeeld kunstsneeuw of glitters;
  • Is minimaal 1,5 meter hoog.

 AquaZoo heeft met de feestdagen aangepaste openingstijden: 10.00 uur tot 16.00 uur. Het park is op nieuwjaarsdag gesloten.

Fotocredit: AquaZoo