Amazonia verkenning

20 April was de dag dat Bellewaerde Park zijn nieuwe attractie officieel voor het publiek opende en en ook wij waren er bij.
Bij de start van het seizoen op 30 maart opende het park al de nieuwe themazone Amazonia waar voorheen het westerndorpje en de keverbaan met
de bizons waren,
De geluidsmuur van de oude keverbaan is nog enkel een stille getuige van het verleden.

Deze gehele zone heeft een transformatie gekregen. De zone ziet er kleurig, ruim en erg fraai uit.
De welgekende Braziliaanse kleuren, leuke en grappige decoraties zijn subtiele verwijzingen naar het achtergrondverhaal.
Het is een plaatje dat klopt. Ook is er veel groen aangeplant wat de komende jaren nog strek gaat groeien zodat het amazone gevoel nog versterkt wordt.

Het mooie gebied omvat een horeca punt, Tropical Takeaway, en shop, Samba Souvinirs, en ook een kiddie coaster “Brazelians Buggies”.
Later dit seizoen wordt er voor de kleinsten nog een mini flume aan toegevoegd: “Rio do Cacao”

Hoog tijd voor de officiële opening.


In het bijzijn van enkele genodigden en de pers opende directeur Stefaan Lemey met Koning Leeuw deze unieke Spinning Rapids van de gerenommeerde bouwer Intamin Rides uit Liechtenstein.

We werden uitgenodigd om mee aan te sluiten in de wachtrij.
Deze brengt ons bij een verlaten fabriek en smaragdmijn waar vroeger smaragden gedelfd werden.

Net voor het instappen ga je met je groepje op een weegschaal staan.
Hier bekijkt met dat het maximale gewacht per boot niet overschreden wordt. Momenteel gebruikt men het maximale gewicht van 420kg per boot.
In deze attractie zit je niet vast, er zitten geen riempjes of veiligheidsbeugels.
Je kan je vasthouden aan de voorziene beugel of handgrepen.

De Ervaring.

Het bootje rolt het station uit waarna het via een raar element lichtjes naar beneden kantelt en vervolgens 90° rechtsdraaiend te gaan om dan via een traditionele lifthill ons op een hoogte van 26 meter te brengen. Tot hier was het een zeer rustige ervaring met mooi uitzicht over het park.
Het gaat verder via een S-vormige traject naar enkele bochtjes.
En al snel volgt een ruime bocht en gaat hij spinnen als een malle theekopjes molen. Beneden is er een splash moment en hier kan je best behoorlijk nat van worden. Dit element had ik hier niet verwacht.

Het bootje dobbert weer verder richting de afdaling en het enkele bochten komen we met een 2de splash (niet zo nat) aan aan de voet van de draaiende lift:
een wereldprimeur “Torre Panorâmica”. Met een draaiende beweging komen we uit op een hoogte van 19 meter.
Snel duiken we naar beneden in de enorme halfpipe en hier wordt je ook weer aardig nat. Een zeer uniek element dat de nodige kriebels oplevert en een
nat pak.

Als we uit gependeld zijn, belanden we in een vaargeul. Het einde van de tocht lijkt nabij maar niets is minder waar. Net voor het station sluit de poort achter ons en is er een bungy element. De boot valt omlaag tot 5 meter diep.
Op de bodem van de val zijn verlichte groenkleurige diamanten te zien. Dat past bij het verhaal van de attractie.

Men heeft met deze nieuwe waterattractie 3 wereldprimeurs in handen: een draaiende lift, een imposante halfpipe en de bungy drop.
Het is ook de duurste investering in 1 attractie sinds de geschiedenis van het park. Compagnie des Alpes investeerde maar liefst 21 miljoen euro waarvan 14
voor de nieuwe attractie.

Tot Slot

Het is een zeer bijzondere waterattractie die je gegarandeerd een nat pak op levert maar toch ook niet te nat was.
Variatie van de elementen zorgen voor een grote herhalingswaarde.
Is het familie; neen, is het thrill; neen, het is er net tussen in.