Afscheid van de iconische Keverbaan

Het laatste seizoen van de meer dan 40 jaar oude Keverbaan is ingegaan.

De attractie wordt vervangen door een nieuwe unieke waterattractie, dat in het voorjaar van 2024 zal openen. Bezoekers die nog een laatste nostalgische rit op de iconische ‘Kevertjes’ willen beleven, kunnen hiervoor nog de ganse zomer terecht in Bellewaerde Park. 

De Keverbaan anno 1981
De Keverbaan

De Keverbaan is een ‘junior coaster’ gelegen in de Far West zone van Bellewaerde Park.

De attractie werd in 1981 gebouwd door de Duitse constructeur Zierer. De attractie is dus maar liefst 41 jaar oud en één van de oudste in het park. Het parcours heeft een lengte van 360 meter en bereikt een hoogte van 8 meter. De attractie haalt een maximale snelheid van 36 km/u. De trein heeft 20 wagons en kan 40 personen per rit meenemen. Een ritje op de Keverbaan staat steeds garant voor dubbel plezier, want het parcours wordt steevast twee maal afgelegd.

“De Keverbaan is toegankelijk vanaf 90cm onder begeleiding. Dat maakt dat deze attractie zeer populair is bij gezinnen. Vaak is de Keverbaan de eerste coaster van kleine kinderen en zorgt deze voor heel wat kriebels in de buik. Vele ouders hebben de attractie ook zelf als kind ontdekt en beleven deze nu opnieuw samen met hun eigen kinderen. De attractie zorgt dus voor heel wat nostalgische momenten,” aldus Filip Van Dorpe, marketing & sales director van Bellewaerde.

De Keverbaan anno 2022
Nieuwe attractie in 2024

De Keverbaan zal echter plaatsmaken voor een nieuwe unieke waterattractie. De opening van deze nieuwe attractie staat gepland in het voorjaar van 2024. Om deze timing te halen, dienen de afbraakwerken van de Keverbaan en enkele gebouwen in de Far West-zone deze winter al te starten.

“We weten dat de Keverbaan een populaire attractie is. We zullen deze echter waardig vervangen door een nieuwe iconische attractie. Een echte wereldprimeur, waarover later meer details zullen gecommuniceerd worden,” aldus Stefaan Lemey, algemeen directeur

van Bellewaerde.  

Een laatste rit

De zomervakantie is het startschot voor het beleven van een laatste rit op de Keverbaan. Bellewaerde Park roept iedereen op om samen leuke herinneringen op te halen aan de attractie. Wie de attractie nog niet heeft beleefd, of nog eens opnieuw wil beleven, kan dit nog dit seizoen doen.

De allerlaatste rit zal plaatsvinden op zondag 6 november om 18 uur in Bellewaerde Park. Wie daar zeker wil bij zijn, kan deelnemen aan de Facebookwedstrijd, die vanaf 30 juni gelanceerd wordt. Iedereen kan er een leuke oude of recente foto van zichzelf bij de Keverbaan uploaden. De vier deelnemers die de meeste stemmen tegen het einde van de zomer kunnen verzamelen, winnen tickets voor de allerlaatste rit op de Keverbaan. 

Praktisch

Bellewaerde Park is tijdens de zomer elke dag geopend. De Keverbaan is nog te beleven tot en met zondag 6 november 2022. Voor meer info, tickets en abonnementen, raadpleeg bellewaerde.be/park. Deelnemen aan de wedstrijd kan via de Facebookpagina van Bellewaerde Park.