Adventure Club of Europe

Europa-Park gelooft in de kracht van storytelling: verhalen vertellen. Bezoekers kunnen attracties al intensief beleven door de inzet van verhalen, maar een overkoepelend verhaal geeft daaraan nog een extra dimensie. Het verhaal van de Adventure Club of Europa kreeg dit jaar een nieuw hoofdstuk.

Duitslands grootste attractiepark – met meer dan 100 attracties en shows en een gigantisch waterpark – heeft veel te bieden. Iedere attractie vertelt daarbij een eigen verhaal. Maar wist je dat er ook een overkoepelend verhaal is dat de vele attracties met elkaar verbindt? We hebben het over het verhaal van de Adventure Club of Europe. Bezoekers die dit verhaal kennen, kunnen de attracties nóg intensiever beleven.

Het verhaal in het kort

In 1716 richtte zeerover Bartholomeus van Robbemond de Adventure Club of Europe op. Zijn visie was om het onvoorstelbare te verkennen en te delen met iedereen die in de mysteries van deze wereld gelooft. De fictieve club bestaat uit verschillende leden die de hele wereld hebben rondgereisd en verkend. Allemaal hebben zij iets ontdekt, dat tot dan toe voor de mensheid verborgen bleef … In Europa-Park worden deze ontdekkingen, stap voor stap, onthuld.

Fotocredit; Europa-Park
Introductie

Europa-Park introduceerde het verhaal in 2017 bij de opening van Voletarium, de attractie waarin bezoekers over Europa vliegen. Toen konden bezoekers voor het eerst kennismaken met ontdekkers en luchtvaartpioniers Kasper en Egbert Eulenstein. In de wachtrij van Voletarium zijn allerlei speciale vondsten van hen te vinden en op www.adventure-club.de verscheen hun verhaal.

Doorontwikkeling

Europa-Park blijft het verhaal van de Adventure Club of Europe steeds verder doorontwikkelen. Inmiddels zijn ook diverse andere attracties bij het verhaal betrokken. Het gaat om achtbaan Alpenexpress Coastiality in het Oostenrijkse themagebied, Piraten in Batavia in het Nederlandse themagebied, Abenteuer Atlantis in het Griekse themagebied en het souvenir- en curiositeitenwinkeltje van Madame Freudenreich in het Franse themagebied.

Nieuw in 2023

Dit jaar kunnen bezoekers kennismaken met weer een nieuwe personage: Josefina. Deze keizerin van Oostenrijk trok in haar jonge jaren veel op met groene wezentjes: de Yomis. Deze zijn te zien in de Diamantengrot in het Oostenrijkse themagebied. In de Sprookjesbos-bioscoop kunnen kleine en grote bezoekers nu genieten van Fina en de Yomis; een nieuw filmavontuur voor het hele gezin.

Fotocredit; Europa-Park

Extra dimensie

Het is geen must om het overkoepelende verhaal van de Adventure Club of Europe te kennen. Maar bezoekers die dat wél doen, kunnen nóg meer ontdekken en genieten. Zij kijken met andere ogen en kunnen nog meer opgaan in de avontuurlijke wereld van Europa-Park. Zo kunnen zij het leven van alledag nog gemakkelijker even vergeten.

Beleving ook buiten het park

Ook buiten het attractiepark kunnen bezoekers het verhaal meekrijgen, bijvoorbeeld in hotel “Krønasår”. Dit themahotel is ingericht als een natuurhistorisch museum. Gasten kunnen in hun kamers – die zijn ingericht als studiekamers – in de voetsporen treden van ontdekkingsreizigers en avonturiers. In de hal van het hotel is ook een speciale vondst van ontdekker Svenson – het enorme skelet van slang Svalgur – te bekijken.

Meer weten over de Adventure Club of Europe?

Kijk op www.adventure-club.de. Daar vind je meer informatie over de club, het verhaal, de leden en hun vondsten die je bij een bezoek aan Europa-Park kunt ontdekken …