‘Adopteer een aap’

Stichting Apenheul heeft een nieuw initiatief gelanceerd om donateurs te werven. Met het adoptieprogramma ‘Adopteer een aap’ kunnen zowel particulieren als bedrijven een van de vijf geselecteerde apen van het apenpark symbolisch adopteren. Met een adoptie steunen donateurs de stichting en haar missie: het stimuleren van liefde voor dieren en natuur.

Vanaf deze week is het mogelijk gorilla Kiango, orang-oetan Sandy, ringstaartmaki Maud, doodshoofdaap Fikkie of bonobo Kumbuka symbolisch te adopteren. De inkomsten uit de adopties gebruikt de stichting om koploper te blijven op het gebied van natuurbeleving in het park en het welzijn van haar dieren. Bovendien gaat een deel van de inkomsten van Stichting Apenheul naar het Apenheul Natuurbehoudfonds. Zo draagt een adoptant indirect ook bij aan de bescherming van primaten in het wild.

Met een adoptie kan iedereen Stichting Apenheul steunen in het uitdragen van haar missie. Het is belangrijk dat het park, dat geen structurele subsidies ontvangt, kan blijven investeren in bijvoorbeeld natuureducatie, wetenschappelijk onderzoek, het realiseren van innovatieve dierverblijven en het ontwikkelen van leefgebieden voor de apen in het park.

Marye Berghuis-Wentzel, fondsenwerver bij Stichting Apenheul, is enthousiast over het nieuwe donateursprogramma: “Met een donatie maak je echt het verschil; met jouw steun draag je direct bij aan de dieren in ons park. En hoe leuk is het dat je de door jou geadopteerde aap in ons park kunt bezoeken? Dat maakt deze vorm van doneren heel tastbaar.” In ruil voor de steun ontvangt de adoptant een persoonlijk certificaat als bewijs van adoptie. Daarnaast houdt het park adoptanten op de hoogte van nieuws over de geadopteerde apen.

Ook bedrijven kunnen sinds enkele weken een aap adopteren om hun maatschappelijke betrokkenheid te tonen. De eerste zakelijke adoptant is gevonden in IT-bedrijf Nekst IT dat, heel toepasselijk, de slimme en technische orang-oetan Sandy heeft geadopteerd.

Kijk voor meer informatie over Adopteer een aap op apenheul.nl/adopteer of neem contact op via adoptie@apenheul.nl.