Acht gerehabiliteerde lamantijnen zijn vanuit dierentuinen in Ohio teruggevlogen naar faciliteiten in Florida

Acht zeekoeien werden dit weekend meer dan 1600 kilometer teruggevlogen naar hun tijdelijke huizen in Florida, het succesvolle hoogtepunt van meer dan twee jaar reddingswerk door vier zoölogische/maritieme instellingen om de geliefde zeekoeien te redden.

In een ingewikkelde operatie werden de zeekoeien – die in totaal bijna 6.000 pond wogen – in op maat gemaakte containers geplaatst om hen te helpen veilig te reizen en vervolgens naar de internationale luchthaven van Cincinnati gereden bij de DHL Express Global-hub. Alle zeekoeien werden in een speciaal gepland DHL-vrachtvliegtuig geladen om naar Florida te gaan, waar ze de laatste fasen van hun rehabilitatiereis zullen voltooien voordat ze terugkeren naar de wateren waar ze aanvankelijk werden gered.

De Columbus Zoo and Aquarium, Cincinnati Zoo & Botanical Garden, ZooTampa at Lowry Park en SeaWorld Orlando werken al enkele jaren samen om deze acht weeskinderen te rehabiliteren.

“Zeekoeien vormen een cruciaal onderdeel van onze aquatische ecosystemen en we zijn vereerd om al 47 jaar betrokken te zijn bij hun redding, rehabilitatie en terugkeer, waarbij we samenwerken met onze partners, waaronder het Manatee Rescue & Rehabilitation Partnership, om deze geliefde dieren te helpen behouden. Iconen van Florida”, zegt dr. Joseph Gaspard, vice-president van Zoological Operations bij SeaWorld Orlando. “We hebben de capaciteit om voor maximaal 60 lamantijnen in nood tegelijk te zorgen in onze intensive care-faciliteit in Orlando, een van de slechts weinigen in de VS voor de behandeling van zeedieren. Een nauwe samenwerking tussen de zoölogische gemeenschap, waarbij we stabiele rehabiliterende dieren overbrengen tussen faciliteiten, is belangrijk om kritieke zorgruimte vrij te maken en ervoor te zorgen dat we samen zoveel mogelijk zeekoeien redden.”

Vijf weeslamantijnen, het grootste aantal dat ooit in één keer uit de Columbus Zoo is verhuisd, werden overgebracht naar SeaWorld Orlando. Vier waren eerder verzorgd bij SeaWorld voordat ze in januari 2022 naar de Columbus Zoo verhuisden en één kwam in 2020 uit Miami Seaquarium.

Drie zeekoeien verlieten de Cincinnati Zoo & Botanical Garden en gingen terug naar ZooTampa om zich voor te bereiden op hun vrijlating in de wateren van Florida. Toen ze in de lente en zomer van 2021 werden gered, behoorden de drie tot de kleinste kalveren die ooit zijn behandeld in het David A. Straz, Jr. Critical Care Center van ZooTampa.

Alle drie de kalveren kregen 18 maanden intensieve zorg, inclusief flesvoeding, in ZooTampa voordat ze in november 2022 voor revalidatie naar de Manatee Springs van de Cincinnati Zoo werden verplaatst. Ze worden verzorgd in ZooTampa totdat ze in februari kunnen worden vrijgelaten in Crystal River.

“Deze overdrachten zijn uiterst belangrijk omdat ze ons in staat stellen ruimte te maken voor de zorg voor ernstig gewonde, zieke en verweesde zeekoeien”, zegt Tiffany Burns, senior directeur van dierenprogramma’s. “We zijn onze partners in Ohio dankbaar voor het bieden van secundaire rehabilitatie. Het is een ongelooflijke teamprestatie en we zijn enthousiast over de terugkeer van de zeekoeien begin volgend jaar naar de wateren van Florida.”

DHL Express vervoerde de zeekoeien in op maat gemaakte, ultramoderne containers, begeleid door een dierenarts van de Cincinnati Zoo en een curator van de Columbus Zoo Animal Care, die de toestand van de zeekoeien gedurende de vlucht in de gaten hield.

De containers waren vastgezet op paletten die voor stabiliteit aan de vloer van het vliegtuig waren bevestigd. De zeekoeien rustten op een comfortabel, 20 cm dik schuimbed. Ze waren bedekt met wol en ruimtedekens om een gezonde lichaamstemperatuur te behouden en werden tijdens de vlucht voortdurend in de gaten gehouden door zorgspecialisten met behulp van laserthermometers. Om hun lichaam vochtig te houden, werden de dieren gedurende de hele vlucht onder hun dekens besproeid met water.

“Het verplaatsen van zeekoeien is een uiterst complex proces dat aanzienlijke planning en logistiek met zich meebrengt om ervoor te zorgen dat aan elke specifieke behoefte tijdens de reis wordt voldaan”, zegt Cain Moodie, SVP Network Operations, DHL Express Americas. “We zijn blij dat we een sleutelrol kunnen spelen in dit initiatief om bedreigde zeekoeien in het wild te ondersteunen, waarbij we de expertise van ons team inzetten om ervoor te zorgen dat elk dier zo snel en veilig mogelijk wordt vervoerd.”

Maar zelfs als deze acht terugkeren naar hun thuisland, eindigt het natuurbeschermingswerk om zeekoeien te redden nooit – vergezeld door een dierenarts van de Columbus Zoo en een teamlid van de Cincinnati Zoo Animal Care, namen ook vijf jonge zeekoeien de terugvlucht terug naar Ohio om hun rehabilitatie voort te zetten.

De Columbus Zoo and Aquarium ontving twee nieuwe mannelijke zeekoeien. Beiden werden op 20 januari 2023 als weeskalveren gered uit Charlotte County, Florida. Ze werden alleen in hetzelfde gebied geobserveerd met afnemende lichaamscondities. Op het moment van de redding kregen ze nog steeds flesvoeding en zijn nu al enkele maanden gespeend.

“We zijn ongelooflijk trots om samen te werken met onze toegewijde collega’s om een verschil te maken in de levens van deze geweldige dieren. Hoewel het een beetje bitterzoet kan zijn om de lamantijnen naar Florida te zien terugkeren, omdat ze allemaal een speciaal plekje in ons hart hebben, is het voor ons ook een trots moment omdat we weten dat hun rehabilitatie succesvol is geweest. Andere zeekoeien hebben ook onze hulp nodig, en we zijn vastbesloten een belangrijke rol te blijven spelen in het helpen van de soort om in de toekomst te overleven”, zegt Becky Ellsworth, curator van de Shores and Aquarium-regio van de Columbus Zoo and Aquarium.

Cincinnati Zoo & Botanical Garden verwelkomde ook drie nieuwe vrouwtjes. “Als tweede fase revalidatiecentrum geven we zeekoeien gedurende een aantal maanden individuele zorg, inclusief voldoende voedsel en veterinaire zorg, totdat ze groot en sterk genoeg zijn om naar huis te gaan”, aldus Kim Scott, curator zoogdieren bij de dierentuin van Cincinnati. . “We zijn misschien ver verwijderd van de wateren van Florida, maar we houden ervan om voor deze opmerkelijke dieren te zorgen.”

De zeekoeien werden gered door de Florida Fish and Wildlife Conservation Commission (FWC) en het Manatee Rescue & Rehabilitation Partnership (MRP), een coöperatieve groep van non-profit, particuliere, staats- en federale entiteiten die samenwerken om de gezondheid en overleving te monitoren. van zeekoeien.

Als onderdeel van de MRP bieden ZooTampa en SeaWorld kritische zorg, inclusief dringende diergeneeskundige behandeling, aan gewonde zeekoeien in Florida. De dierentuinen van Columbus en Cincinnati zijn twee van de slechts drie faciliteiten buiten Florida waar zeekoeien worden verzorgd en dienen als tweede fase rehabilitatiefaciliteiten om tijdelijke huizen, voedsel en veterinaire zorg te bieden aan zeekoeien totdat ze klaar zijn om terug te keren naar de wateren van Florida.

Inclusief deze acht zeekoeien die onlangs Ohio hebben verlaten, heeft de dierentuin van Cincinnati 26 zeekoeien teruggestuurd naar Florida, en de dierentuin van Columbus 37. Tot nu toe heeft ZooTampa meer dan 500 zeekoeien behandeld, en SeaWorld heeft er 942 geholpen en 45 mensen geholpen. lamantijnen alleen al in 2023.

Lamantijnen in Florida lopen gevaar door natuurlijke en door de mens veroorzaakte bedreigingen, waaronder blootstelling aan het verlies van zeegras, rode vloed, koude stress, ziekte, bootaanvaringen, verplettering door sluizen of sluizen en verstrikking of inslikken van vistuig.

“Het is een voortdurende, cruciale zorgcyclus tussen onze partnerfaciliteiten”, zegt Virginia Edmonds, voorzitter van Manatee Rescue and Rehabilitation Partnership. “Dat is de kern van dit partnerschap: samenwerken terwijl zeekoeien voortdurend met bedreigingen worden geconfronteerd in de wateren van Florida, in de wetenschap dat we helpen een verschil te maken.”