7 top accommodaties

Het Domein van de Grotten van Han is één van de allermooiste natuurfenomenen van ons land.

Je hebt er de welbekende Grot maar ook een heus Wildpark waar je de Big 5 van Europa kan spotten. Daarnaast worden er reglematig speciale activiteiten georganiseerd zoals een berentocht, boomklimmen en culinaire wandelingen. Er is zo veel te zien en te doen, dat je met éen dag niet toekomt!
Daarom schieten de leuke en hippe accommodaties rond het Domein als paddestoelen uit de grond. We geven je graag een overzicht.

Slapen tussen de bomen
Credits; Grotten Van Han

Alle bezienswaardigheden van Han-surLesse bewonderen? Daar heb je minstens twee dagen voor nodig.
Daarom pakt het domein zelf uit met verschillende originele logeeradressen.
Midden in het Wildpark kan je een nacht doorbrengen in de Tree Tents. Je slaapt er in een comfortabele tent die hoog tussen de bomen is gespannen. ’s Morgens word je wakker van de dartelende herten en de galop van de Prezwalski paarden, je gaat op stap met je privé ranger en ’s avonds wordt er een heerlijke barbecue voorzien.

Glamping langs de Lesse
Credits; Grotten Van Han

Op een groen domein van 12.000 m² in de Ardennen, aan de rand van de Lesse, vind je Cocoon Village, Je verblijft comfortabel op deze idyllische plek in een van de 32 Cocoon Tents. Een heerlijk zacht bed wacht je op.

Elke ochtend geniet je van een lekker ontbijt van streekproducten en dankzij de talrijke activiteiten en animaties verveel je je geen seconde.

Overnachten als een echte kasteelheer
Credits; Grotten Van Han

Overnacht je liever in een boetiekhotel? Château de Vignée in Rochefort ontvangt je in een statig kasteel. Hier ontdek je de authentieke Ardennen in een eeuwenoud
boetiekdomein. Het kasteel heeft zijn deuren geopend in 2020 met daarenboven een schitterende keuken geleid door topchefs Maruis Bosmans en Ludovic Garcia Y Gallego. Smakelijk!

Voor wie houdt van luxe
Credits; Grotten Van Han

Château de Mirwart verbluft je met zijn fenomenale uitzicht en enorme kamers. Zo telt de grootste suite een oppervlakte van wel 240 vierkante meter! Het kasteel opende zijn deuren in 2022 in Mirwart, een van de mooiste dorpjes van Wallonië. Gezien zijn ligging op de top van een rots in de vallei van de rivier L’Homme heb je een prachtig zicht op het dorp en de vallei.

In het hart van Han-sur-Lesse

Dichterbij het Domein van de Grotten van Han kom je op adem in de romantische B&B Au Coeur de Han. Deze gerenoveerde Bed and Breakfast heeft 5 gastenkamers met eigen badkamer, een gezellig tuin en zelfs een zwembad met poolhouse.

Gezelligheid troef
Credits; Grotten Van Han

Dichtbij de tramhalte die je naar de Grot brengt, ligt hotel Mercure Han Sur Lesse. Dit hotel opende zijn deuren in 2020 met een verwarmd binnenzwembad, gezellige loungebar
met haardvuur en een toprestaurant Merlesse, ondersteund door sterrenfchef Benoit Dewitt en zijn broer Bernard.

De nieuwe ‘place to be’
Credits; Grotten Van Han

Vlakbij de ingang van de grotten wordt momenteel druk gebouwd aan de heropening van de Grenier des Grottes voorzien voor dit najaar. Dit cocoonhotel ondergaat momenteel een heuse make-over door niemand minder dan de investeringsgroep van Marc Coucke. Naast Durbuy ziet hij Het Domein van de Grotten van Han als het hoogtepunt van de Ardennen!

Lunchen tussen de dieren

Honger gekregen van alle avontuurlijke ontdekkingen? Het domein herbergt verschillende restaurants waar je een heerlijke lunch verorbert … tussen de dieren! Zo voert Willy je naar het Berenbos en leidt de Food Truck je naar de marmotten. Langs de uitgestrekte wandelpaden bots je ook nog op de tearoom La Verrière en de brasserie Le Pavillon. Restaurant Le Tivoli houdt zich zelfs schuil in een oud tramstationnetje.
Wie houdt van wat extra kilometers in de benen luncht of dineert in het charmante centrum van Han-sur-Lesse. Daar schuif je aan tafel bij restaurants als Le Central, Merlesse en La Petite Perruche – waar je trouwens dé lekkerste forel van het land bestelt.