600 extra werkkrachten gezocht

In Walibi is men ijverig op zoek naar 600 extra werkkrachten – seizoensmedewerkers en studenten – voor de start van het nieuwe pretparkseizoen op zaterdag 2 april. Er zijn heel wat verschillende functies zoals attractiebediener, redder, horeca-, onthaal-, verkoop- en onderhoudspersoneel… Geïnteresseerden kunnen tot 28 februari online solliciteren.

Kandidaten dienen vooral over goede sociale vaardigheden te beschikken. Bezoekerstevredenheid, gastvrijheid en kwaliteitsvolle dienstverlening zijn belangrijke sleutelwoorden.

“Wij streven ernaar om onze bezoekers een onvergetelijke dag te bezorgen boordevol sensaties, emoties en fijne herinneringen. Ons personeel speelt hierin een zeer belangrijke rol. Bij de aanwerving leggen we daarom de nadruk op de vriendelijkheid en de welwillendheid van de kandidaten. Ervaring in de toeristische sector of in een pretpark is geen vereiste, aangezien alle seizoensmedewerkers bij de aanvang van hun contract een gratis en certificerende opleiding krijgen.”

Antoine Stasse, HR Manager Walibi Belgium-Aqualibi

Het aanwervingsproces

Geïnteresseerden dienen eerst een kort presentatiefilmpje te uploaden op het aanwervingsplatform. Deze video kan via een smartphone of webcam worden opgenomen. Na deze eerste screening worden de geselecteerde kanditaten uitgenodigd voor een digitale Job Day. Tijdens deze virtuele bijeenkomst ontmoeten ze enkele verantwoordelijken van het park en kunnen ze al hun vragen stellen. Ten slotte is er ook een fysieke aanwervingssessie in het park. Deze sessie bestaat uit 3 delen: een interview met een Walibi en/of Aqualibi-ambassadeur, een persoonlijkheidstest en een klein rollenspel.

Heel wat seizoensmedewerkers keren jaar na jaar terug

Elk jaar vernieuwt 65% van de seizoensmedewerkers en studenten hun contract. Dit hoge cijfer getuigt van de toegenomen inspanningen van het park om de tevredenheid van zijn personeel te verzekeren.

“Ons HR-beleid focust op het belang van welzijn op het werk. Doorheen het hele seizoen ontwikkelen we daartoe verscheidene interne acties. Wanneer de veiligheidsmaatregelen het toelaten, organiseren wij bijvoorbeeld teambuildings en drinks. Dit zijn momenten waarop onze werknemers even stoom afblazen, maar het is ook een informele ontmoeting met de andere collega’s en met het management. Hierdoor kunnen we duurzame banden smeden tussen onze teams en een gezellige sfeer creëren die zo typisch is voor Walibi!”

Antoine Stasse, HR Manager Walibi Belgium-Aqualibi

Geïnteresseerden kunnen tot 28 februari online solliciteren via www.walibi.be, onder het tabblad “Jobs”.