6 weken feest

Ook dit jaar viert Pairi Daiza zes weken lang de lente die zijn intrede doet. We vieren Pasen en het nieuwe seizoen met wedstrijden om vakantiepakketten en andere prijzen te winnen.  Mis de kans niet om de eerstgeborenen van het seizoen te ontmoeten. 

Paaseieren, paashazen, bloemenpracht en reusachtige vlinders.

Van zaterdag 30 maart tot vrijdag 26 april dompelen reuzenkonijnen, kippen, hanen en kuikens en een eierboom versierd met bijna 1000 voorwerpen, de bezoekers onder in de sfeer van Pasen.

Een twintigtal reuzeneieren, beschilderd door Belgische kunstenaars, zullen de tuinen sieren. Aldomak, Joëlle Daniau, Caroline Hoc, Dominique Maghue, Corinne Ministeri, Orlando Kintero en Sarah Vestris lieten zich inspireren door de wereld van Pairi Daiza om deze 3 meter hoge werken te creëren. Deze reuzepaaseieren versierd met octopussen, reuzenpanda’s, Spix’s ara’s, konijnen, Siberische tijgers en witte beren zullen  worden verspreid over de 75 hectare van het Park en zullen daar blijven tot 12 mei.

Net als vorig jaar kunnen bezoekers van 30 maart tot 26 april deelnemen aan een speciale eierspeurtocht. Tientallen kleurrijke eieren van 60 cm zullen verspreid liggen over het park. Om vele prijzen te winnen, waaronder een reis naar Pairi Daiza, moet je de 11 eieren met een gouden letter vinden om het mysterieuze woord te vormen en vervolgens een schiftingsvraag beantwoorden.

Babyboom in Pairi Daiza

Deze periode van natuurvernieuwing is traditioneel de tijd van veel geboortes in Pairi Daiza. Je kunt veel nieuw leven verwachten, waaronder de nieuwe baby geelwanggibbon, geboren op 15 maart. Er kwam ook een zeldzaam Pater-davidshert ter wereld op 18 maart. Elke nakomeling van deze diersoort, die dankzij herintroductieprogramma’s terug in het wild leeft, is dan ook een succes voor de toekomst van deze hertensoort.  

Vanaf 27 april wordt in de Tuin der Werelden het Lentefestival gehouden. Boeketten met reuzenbloemen, een hemel met 130 vlinders onder de monumentale trap, 73 enorme bloemen in cortenstaal en een bloementocht fleuren alles op met nog meer kleur.

Bezoekers kunnen ook meedoen aan een zoekwedstrijd. Meer dan 60 bloemen zullen verspreid over het park liggen. Om prijzen te winnen, waaronder een verblijf in Pairi Daiza, moet je de 9 bloemen met een gouden letter vinden om het mysterieuze woord te vormen en vervolgens een beslissingsvraag beantwoorden.

Fotocredit: Pairi Daiza