Halloween Europa-Park

Het zijn weer drukke weken voor Themeparksnews en dit omdat de Halloween weken er zijn er meer en meer parken de stap zetten om dit gebeuren in hun aanbod op te nemen.

Voor sommige parken is dit zelfs de meest drukke periode naar bezoekersaantallen toe.

Ik herinner me nog goed hoe sommige parken schuchter begonnen met hier en daar een paar pompoenen en strobalen en op de dag van vandaag zijn uitgegroeid tot echte specialisten in dit genre. Eén van die parken is Europa-Park waar 180.000 pompoenen, 3000 balen stro, 15000 chrysanten, 6000 maïsplanten, spinnenwebben en spookachtige verlichting er geen twijfel over laat bestaan dat het Halloween is.

Ze vieren dit jaar ook het 10de jaar Horror Nights. Dit is niet voor bangeriken, bewijs hiervan is de intro op een aparte website http://horror-nights.de .

Hiervoor is een aparte zone gereserveerd naast het park waar je ook enkel naartoe kan met een gereserveerd ticket. De meeste zijn trouwens al uitverkocht zodat dit een goed bewijs is van de kwaliteit.

Dit tripverslag beperkt zich echter tot het park waar de ganse familie kan genieten van de mooie decoratie, shows en horeca aangepast aan Halloween. Zo werd b.v. de Eurosat omgetoverd tot Pumpkin Coaster, zijn de koffiekopjes in het Nederlandse themagebied omgedoopt tot griezelkopjes, kan je lekkere pompoensoep eten en zijn er tal van aangepaste shows zoals de Euromaus Halloween Show en de Halloween parade. Het was een mooie zonnige dag die met mist begon, het perfecte decor voor Halloween. Het was duidelijk herfstverlof in de buurt want het park liep al snel vol, ik denk zelfs net niet overvol.

Dit resulteerde voor langere wachtrijen dan normaal maar door het enorme aanbod van activiteiten kan je altijd wel ergens terecht. Uw reporter houdt van lekker eten wat in mijn mening evenzeer uitmaakt van een geslaagde uitstap naar een park. ’s Middags Lachsfilet (zalm) met noedels en een sausje en als dessert een mooi stuk zwarte woud taart. We zijn tenslotte in die regio. In de namiddag nogmaals zalm maar dan op hout gerookt… superlekker. Verder nog het pompoensoepje met slagroom en voor het naar huis gaan Kötbular (Zweedse balletjes) met aardappelen en veenbessen. Laat ik jullie nu kwijlen? 😉

Halloween loopt nog door tot zondag 6 november waarna het park sluit om het op te maken voor het winterseizoen.

Deze start op 26/11/2016 en loopt door tot 8/01/2017 met uitzondering van 24- en 25/12/2016 en daarna nog van 13- tot 15/01/2017.

Zomerseizoen 2017 start op 1/04/2017 tot 5/11/2017.

Themeparksnews dankt Erik.