2 Michelinsterren

Afgelopen dinsdag ontving fine-dining restaurant ‘Ammolite’ voor het 9e jaar op rij 2 Michelinsterren.

Duitslands grootste attractiepark blijft hiermee het eerste en enige park ter wereld met een tweesterrenkeuken.

In 2012 opende Europa-Park viersterren superior hotel “Bell Rock”. Op de begane grond van de 35 meter hoge vuurtoren van dit themahotel bevindt zich ‘Ammolite – The Lighthouse Restaurant’. Dit fine dining-restaurant telt slechts 36 zitplaatsen. Amper een jaar na opening werd de keuken met een Michelinster onderscheiden. In 2014 kwam de 2e ster.

Bevestiging

De uit Oostenrijk afkomstige chefkok, Peter Hagen-Wiest, ervaart het als een geweldige bevestiging van zijn werk. “Elke dag proberen we nog fijnzinniger te worden om onze gasten de perfecte culinaire beleving te bieden.” Thomas Mack, directeur/eigenaar van Europa-Park is trots op de chefkok en zijn team. “In het begin geloofde niemand in een restaurant van hoog niveau in een attractiepark. Deze onderscheiding bewijst dat je veel kunt bereiken als je een visie hebt en daar samen naar toe werkt.”

Werkwijze Michelin

De inspecteurs van de MICHELIN Gids testen regelmatig, anoniem, hotels en restaurants. Ze gedragen zich als normale klanten: ze reserveren en betalen zelf. Zij beoordelen alle locaties volgens dezelfde criteria. Het enige dat telt, is de kwaliteit van het eten. De fijnproeversgids schrijft: “Peter Hagen-Wiest kookt heerlijke klassieke gerechten met moderne invloeden.”

Nieuw: Eatrenalin

Restaurant Ammolite is niet het enige fine dining restaurant in het Europa-Park Resort. Sinds november 2022 kunnen fijnproevers ook genieten van het nieuwe en unieke concept ‘Eatrenalin’. In dit ‘restaurant van de toekomst’ maken gasten (zittend in een innovatieve, zwevende stoel) een spectaculaire reis van 2 uur door de ruimte, tijd, fictie en smaak. Zien, horen, ruiken, proeven, voelen – alle zintuigen komen tijdens een achtgangendiner aan bod.

Grootste horecabedrijf

Europa-Park is het grootste horecabedrijf op één locatie in Duitsland. Meer dan 1.000 medewerkers werken voor meer dan 90 restaurants en andere verkooppunten. Veel producten komen uit de regio en duurzaamheid en kwaliteit zijn belangrijke kernwaarden.