Plopsaland

Onze webmaster is op zondag 17 juli naar Plopsaland geweest maar door het verlof en ziekte komt nu pas het verslag online.

We hadden ons sowieso voorgenomen om een paar dagjes met de kinderen naar de zee te gaan maar omdat we in De Haan zouden zitten, hadden we nog een paar dagjes Veurne geboekt. Veurne is eigenlijk de uitgelezen uitvalsbasis om redelijk goed te zitten met hotelprijzen en je kan met de trein naar Plopsaland. Wij hadden 2 nachtjes geboekt in Hotel “De Loft”.

Dit is een hotel waar je gaat slapen in huizen rond de loft zelf en ontbijten doe je in de loft zelf. Het hotel ligt op een 5-tal minuutjes stappen van het station van Veurne en als we alles uitrekenden, betaalden we minder voor de trein dan dat we een parking zouden betalen in Plopsa en zouden we ons ook fileleed besparen wat goed is als je met kleine kindjes zou gaan. Onze kinderen zijn zot van met de trein te rijden dus dit was weer de gelezen kans om ze weer blij te maken. Op een klein 10 minuutjes waren we aan het station in De Panne en konden we richting de ingang van Plopsaland wandelen. Plopsaland is en blijft voor ons kinderen een knap park en je wordt verwelkomt door verschillende figuren, alleen had onze kleinste het niet echt meer op Bumbalu. Het park opende de verschillende poorten rond het inkomstplein om 10.00 en toen kon de stormloop beginnen. Het leek zeer druk omdat heel veel mensen naar het bos van Plop wilden gaan en naar de tractors van Big en Betsy maar in de loop van de dag zagen we toch dat de drukte nog zeer goed meeviel. Het langste dat we hebben moeten aanschuiven, was een kleine 20 minuten en zelfs de grote Piet Piraat splash konden we zo binnen lopen. 2 boten wachten en we zaten erin. Het park was zeer goed onderhouden en al het personeel zorgde met de glimlach om de dag zeer aangenaam te maken. We hebben voor het eerst in het huis van Plop gaan eten en de prijs-kwaliteitverhouding van het eten is zeer goed. Na heel het park bezocht te hebben, zijn we richting het theater gegaan.

Hier konden we genieten van de Ghost Rockers show. Deze duurde een klein 40 minuten en er waren 2 shows die dag. We hebben met z’n alle genoten van het concert dat live werd gezongen en de fratsen van Jimmy en Charlie waren hilarisch.

Hieronder kan je een klein stukje zien van “De Beat” dat ik heel even heb kunnen opnemen.

Wij danken Plopsa voor de zeer goede ontvangst en we komen volgend jaar zeker terug om “Heidi the ride” te komen doen.