12 redenen om te kiezen voor Waterwereld Rulantica

Dit jaar is het vijf jaar geleden dat Europa-Park een tweede park opende: Waterwereld Rulantica. Voor Nederlanders en Belgen is een bezoek aan het Europa-Park Resort daarmee nog attractiever geworden. Velen combineren een bezoek aan Duitslands grootste attractiepark dan ook met een duik in het waterpark. Rulantica ontvangt jaarlijks meer dan 1 miljoen bezoekers en is geen doorsnee waterpark met palmbomen. We geven je 12 redenen om te kiezen voor dit bijzondere park:

1. Unieke sfeer

In Rulantica word je ondergedompeld in een Scandinavische belevingswereld, met fantasierijke ontwerpen en een ongekende liefde voor detail. Je ontdekt de mystiek en schoonheid van het noorden én geniet tegelijkertijd van de zon van Zuid-Baden. Heel wat anders dus dan de subtropische sferen in veel andere waterparken.

2. Bijzonder verhaal

Achter Rulantica gaat een veelzijdig verhaal schuil dat speciaal voor Europa-Park is ontwikkeld en dat geïnspireerd is op de Noordse mythologie. Dit geeft een extra dimensie aan je bezoek. Centraal staat het legendarische eiland Rulantica dat de mensheid al tijden fascineert. Heeft het echt bestaan? We zullen het nooit weten.

In het verleden wilde men dit verdwenen eiland graag vinden, omdat het de bron van de eeuwige jeugd bezat. Een zeeslang bewaakte deze. Enkele jaren geleden denkt men het skelet van de zeeslang gevonden te hebben. Dit hangt nu in de lobby van het ernaast gelegen themahotel “Krønasår”, dat is vormgegeven als natuurhistorisch museum.

3. Voor álle doelgroepen 

In Rulantica vind je meer dan 50 waterattracties, zoals Duitslands grootste golfslagbad, een ontspannende lazy river van 250 meter en talloze glijbanen, waaronder een aantal unieke voor Europa. Er zijn attracties voor álle doelgroepen: voor families, voor (kleine en grotere) kinderen, voor liefhebbers van actie én voor rustzoekers. Zij komen allemaal aan hun trekken.

Spektakel voor durfals
Voor durfals zijn er talloze spectaculaire attracties, drie voorbeelden:

  • De Shotgun falls Isbrekker, waarin zij in een buis naar beneden storten en aan het einde van 1,5 meter hoogte in het water plonsen.
  • De AquaRocket-glijbaan Dugdrob en Vildfål, waarbij de bodem onder hun voeten wegklapt en zij in de diepte duiken.
  • De Vikingløp, waar bezoekers met 8 waterliefhebbers tegelijk (liggend op matten, suizend door 1.500 meter buizen) een wedstrijd kunnen houden wie het snelste beneden is.

Oase voor rustzoekers
Gasten die meer behoefte hebben aan rust kunnen zich juist heerlijk ontspannen in het water of op de bubbelbedden in themazone Skog Lagune. Deze lagune ligt onder prachtige dennenbomen en is omgeven door grote rotspartijen. De temperatuur van het water in Rulantica is overal aangenaam: ca. 29 tot 33 graden Celsius.

4. Virtueel snorkelen

Je kunt in Rulantica een fantastische onderwaterbeleving meemaken, met een virtuele duikbril met snorkel. De zesarmige octopus Snorri, de mascotte van Rulantica, neemt je zo mee op expeditie naar zijn leefomgeving.

5. Handdoekje leggen: niet nodig!

Handdoekje leggen is hier niet nodig. Met 4.000 ligstoelen vind je meestal wel een plekje om lekker bij te komen van je zwemavonturen.

6. Op en neer naar je locker: hoeft niet!

Even iets lekkers eten of drinken? Of een souvenir of zwemuitrusting kopen? Het kan allemaal in Rulantica. Daarvoor hoef je ook niet steeds naar je locker, om geld of je pinpas te halen. Je krijgt een Rulaband (speciaal polsbandje) waarmee je gemakkelijk kunt betalen.

7. Koele drankjes en zwoele klanken

Voor een lekker koel drankje of een verfrissende cocktail kun je terecht in een van de zwembadbars. Wil je daarbij genieten van ontspannende muziek? Dat kan op vele dagen vanaf 19.00 uur bij de Rulantica Vibes. In het buitenbad met poolbar zorgt een dj dan voor een chille zomerse sfeer.

8. Heeeeel veeeeel comfort

In Rulantica kun je je verblijf extra speciaal maken door comfortabele extra’s bij te boeken. Wat dacht je van een Strand Sofa (ligbed met zonnedak voor twee) in het buitengedeelte? Als je écht iets heel bijzonders wilt, kun je zelfs kiezen voor een heus mondain jacht met tal van VIP-faciliteiten, om met één tot zes personen op te verblijven tijdens je bezoek.

9. Indoor relax- en saunaruimte

In Rulantica vind je Hyggedal, een Scandinavische wellness-oase met een fantastisch uitzicht over de Waterwereld (tegen bijbetaling). Je vindt er drie textielvrije sauna’s met regelmatig opgietingen, een stoombad, twee buitenterrassen en een gevarieerd gastronomisch aanbod.

10. Indoor én outdoor

Rulantica heeft ook een zeer groot buitengebied, dat geopend is van mei tot september. Dit bestaat uit levendige waterattracties, zandstranden met ligweiden en ligstoelen, een waterspeelplaats (voor de kleinste bezoekers) en veel, heel veel glijbanen.

11. Gevulde prijzenkast

Rulantica bestaat pas sinds 2019. Toch sleepte het al diverse nationale en internationale prijzen in de wacht, van bezoekers én branchegenoten. Bij de mondiale ranking van het vaktijdschrift Amusement Today eindigde Rulantica al in de top 3 van beste waterparken ter wereld.

12. Perfecte aanvulling op het attractiepark

Rulantica is vooral voor gezinnen een perfecte aanvulling op een bezoek aan attractiepark Europa-Park. Voor het vervoer tussen de themahotels van Europa-Park en het waterpark kunnen hotelgasten gebruikmaken van een gratis pendelbus. Er zijn ook vele andere overnachtingsmogelijkheden: in tipitenten, huifkarren of blokhutten van het Camp Resort of in de eigen caravan of camper op de camping. 

Praktische informatie

  • Meer informatie op de website: www.rulantica.nl.
  • Rulantica is dagelijks geopend van 9.30 tot 22.00 uur (check de site voor feest- en onderhoudsdagen).

Je koopt een ticket op datum via de site. Er zijn dagtickets (9.30 tot 22.00 uur), avondtickets (vanaf 17.00 uur), Moonlight-tickets (vanaf 19.00 uur) en dagtickets inclusief bezoek aan de relax- en saunaruimte.