100 nieuwe medewerkers

’t Plezantste land bereidt zich voor op het nieuwe seizoen.

Voor het park op zaterdag 1 april opnieuw de deuren opent, moeten er heel wat openstaande vacatures ingevuld worden. Om de zoektocht te vergemakkelijken, organiseert Bobbejaanland op woensdag 15 maart een jobdag in het park.

Fotocredit; Bobbejaanland

“Net zoals veel andere bedrijven, hebben ook wij last van de huidige economische situatie en de krapte op de arbeidsmarkt”, vertelt P&O-manager Jente Van Hees. “Om van ons opkomend seizoen een succes te maken, zijn we op zoek naar héél wat nieuwe collega’s – zowel vaste als seizoensmedewerkers. We willen onze bezoekers op elk moment een plezante dag bezorgen. Dat is enkel mogelijk als we voldoende medewerkers hebben om ons daarin te ondersteunen.”

Werken bij ’t plezantste land

“Een pretpark is een bijzondere werkomgeving”, vertelt Van Hees. “We merken dat sommige geïnteresseerden niet goed weten wat werken bij een pretpark inhoudt. Tijdens onze opkomende jobdag geven we daar graag meer info over. Zo leren kandidaten verschillende afdelingen kennen en ontdekken ze welke profielen de attracties – én het plezier – draaiende houden. In onze sector doe je in no-time ervaring op, terwijl de unieke omgeving voor de nodige fun factor zorgt.”

Om de zoektocht een extra boost te geven, is het park gestart met een referralprogramma. “Medewerkers kunnen een mooie bonus ontvangen wanneer ze iemand aanbrengen die aangenomen wordt”, legt Van Hees uit. “Dat initiatief creëert een win-winsituatie: wij komen sneller in contact met kwalitatieve profielen én we kunnen onze trouwe medewerkers belonen.”

Familiegevoel

’t Plezantste land zet dit seizoen in op vernieuwing – zo verwelkomt het park dit jaar ‘Terra Magma’: de Bobbejaanland-klassieker Indiana River in een volledig nieuw jasje. Maar de roots van het park? Die blijven hetzelfde. “Bobbejaanland is én blijft een familiepark”, vertelt Van Hees. “Het familiegevoel zit ingebakken in ons DNA. Onze bezoekers zijn vaak hechte vriendengroepen of families die samen nieuwe herinneringen maken.”

Ook bij de medewerkers heerst dat familiegevoel. De samenhorigheid is groot, de team spirit is sterk. “We zijn één team met één missie: onze bezoekers een onvergetelijke tijd bezorgen. Op dat vlak zetten we graag een extra stap. Wie werkt in ’t plezantste land kan rekenen op een gevarieerde job waarin geen enkele dag hetzelfde is. De meeste profielen werken in het park en staan centraal in de ervaring van de bezoekers. Het vakantiegevoel is daardoor permanent aanwezig. Daarnaast zijn er leuke extraatjes – zoals de jaarlijkse frietenbak op 21 juli waarbij het managementteam de medewerkers op zelfgebakken frietjes trakteert.”

Jobdag op 15 maart

Bobbejaanland organiseert op woensdag 15 maart een jobdag voor potentiële medewerkers. Geïnteresseerden kunnen er kennismaken met team leaders van verschillende afdelingen en vragen stellen aan toekomstige collega’s. Na afloop trakteert Bobbejaanland op een ritje in één van de attracties én op een hapje en drankje.

Inschrijven is mogelijk via www.bobbejaanland.be/jobdag
Liever online de vacatures bekijken? Check jobs.bobbejaanland.be