Slagharen omarmt foodtrend

Cannoli zijn de nieuwste trend uit Italië. Het traditionele Siciliaanse gebakje wordt steeds populairder in Europa, zo zijn de cannoli sinds kort verkrijgbaar in Attractie- en Vakantiepark Slagharen.

De basis van een cannolo bestaat uit een knapperig gerold koekje waarin een vulling gespoten kan worden. Slagharen heeft bijna 10 verschillende soorten cannoli, uit Italië. Onder andere in de smaken: chocolade, koffie, banaan en pistache.

Wereldwijde bekendheid

Cannolo betekent ‘klein buisje’. In de jaren ’70 kreeg het Italiaanse gebakje wereldwijde aandacht. “Leave the gun, take the cannolI’’, is een van de bekendste uitspraken uit de film The Godfather. Cannoli zijn verkrijgbaar in Sweeny’s Sweeties in het attractiepark.

Halloween

Slagharen is op dit moment druk met de voorbereidingen van Halloween. Vorig jaar werd Halloween voor het eerst gevierd. Dit jaar gaat het park het event verder uitbouwen. Overdag is er een ander programma dan ’s avonds. Scary Prairie is speciaal gericht op gezinnen met kinderen, terwijl ’s avonds Western Nightmares plaatsvindt, geschikt voor oudere kinderen en volwassenen.

Bron/fotocredit: Slagharen