Puy du Fou twee keer in top 3

Puy du Fou blijkt opnieuw een speler van wereldformaat als het om themaparken en entertainment gaat.

In het 45-jarig verjaardagsseizoen behaalt het van oorsprong Franse merk maar liefst een dubbele prijs bij de Travellers’ Choice Awards van TripAdvisor. Zo liet Puy du Fou alle Amerikaanse giganten in de park- en entertainmentwereld achter zich en werd het Franse park uitgeroepen tot nummer 2 in de ‘Best of the Best’ wereldranglijst in de categorie Amusement Parks & Water Parks. Het in 2021 geopende Spaanse park staat in dezelfde lijst op de vierde plek. De jaarlijkse ranglijst van TripAdvisor is onlangs bekend gemaakt en is gebaseerd op beoordelingen en waarderingen van reizigers over de hele wereld.

Credits; Puy Du Fou
Nummer 1 themapark ter wereld

Alleen gekeken naar Amusement Parks, is Puy du Fou het nummer 1 themapark ter wereld bij de Travellers’ Choice Awards, en het Spaanse park op de derde plek staat. Deze erkenning maakt van Puy du Fou in Frankrijk en Spanje een niet te missen bestemming, die je minstens één keer in je leven moet bezoeken. 

Internationale succesformule Al 45 jaar ontwikkelt Puy du Fou een uniek artistiek model, dat alom geprezen wordt en tegenwoordig naar verschillende landen in de wereld wordt geëxporteerd. Puy du Fou verenigt alle leeftijden en alle culturen rond zijn innovatieve concept, dat grandioze shows, technologie, unieke knowhow en een beschermde omgeving naadloos met elkaar combineert. De artistieke shows van Puy du Fou zijn combinaties van lokale legendes en echte gebeurtenissen waarbij romantiek, emotie en historie centraal staan en veroveren jaarlijks de harten van miljoenen bezoekers uit alle windrichtingen. Ook in Nederland kan er genoten worden van een prachtige show, want Puy du Fou co-creëerde de ‘Raveleijn’-show in de Efteling.

Credits; Puy Du Fou
Puy du Fou España: nummer 3 themapark ter wereld

Slechts twee jaar na de opening klimt Puy du Fou España al meteen naar de 4e plaats in de wereldranglijst Travelers’ Choice ‘Best of the Best’. Het verovert ook de 3e plaats van de wereld in de categorie van enkel themaparken, net achter zijn grote Franse broer. Het avontuur van Puy du Fou España is gestart in 2019 met het succesvolle avondspektakel ‘El Sueño de Toledo’, dat ondertussen is uitgegroeid tot het grootste spektakel van Spanje. Sinds 2021 biedt Puy du Fou España nieuwe grote shows aan. ‘Travelers’ Choice’ bekroont het prille avontuur van Puy du Fou in Spanje, en sterkt Puy du Fou in zijn overtuiging om zijn universeel model in de hele wereld uit te rollen!

Credits; Puy Du Fou
Travellers’ Choice Award

De Travellers’ Choice Awards zijn in 2002 in het leven geroepen en vormen de grootste onderscheiding van TripAdvisor. Het winnen van deze award is zeer eervol, omdat de lijst wordt gebaseerd op basis van miljoenen meningen van bezoekers uit de hele wereld. Nieuw dit jaar is dat de Travelers’ Choice winnaars nu worden geëerd als Travelers’ Choice Best of the Best, een keurmerk voor de meest uitzonderlijke, hoogst gewaardeerde bedrijven ter wereld.

Praktische informatie
  • Seizoen 2022: open tot en met 6 november 2022
  • Entree park: vanaf €39 (volwassene) of €28 (kind)
  • Overnachting in hotel + entree park: vanaf €65 per
  • Om er te komen: Puy du Fou ligt op slechts 2,5 uur rijden van Parijs en de grote steden van Frankrijk. Voor gezinnen die aan de populaire kust van de Vendée verblijven is Puy du Fou een populair dagje uit of een uitstekende tussenstop om de reis te onderbreken.

Informatie en reserveringen via: puydufou.com/en of +33 (0) 820 09 1010.