pakawi park

Deze zaterdag was de opening van Pakawi Park. Dit is de vroegere Olmense Zoo.

De naam Pakawi Park komt van de 2 tijgers Paka en Awi. Deze dag begon om 13u. Hierbij werd er een kleine openingstoespraak gegeven voor we het park binnen mochten.

Credits; Pakawi Park

In de voormiddag is ook minister Ben Weyts langs geweest om nog eens te komen controleren. Toen we het park in mochten, stond de nieuwe mascotte van het park al klaar om ons te verwelkomen.

Credits; Pakawi Park

Het park was mooi verzorgd. De dierenverblijven worden op dit moment allemaal verbeterd. Er is een nieuwe reptielengang gemaakt in de tropische serre waar de dieren genoeg plaats hebben.
Het park heeft de bizons verplaast naar de vroegere locatie in het bos naast de  wolven. Dit is een zeer mooie aanpassing omdat deze bizons oorspronkelijk ook in bossen voorkomen.

Hierbij hebben ze ook de mogelijkheid om even te schuilen voor het publiek als ze te veel stress hebben. Op de plaats waar de bizons eerst stonden, zijn ze een nieuwe huisvesting aan het bouwen voor de tijgers Paka en Awi.
In de toekomst zijn ze van plan om de chimpansees te verplaatsen naar achteraan in het park omdat er chimpansees bij zijn die een zwaar verleden hebben gehad.
Als er veel bezoekers komen kijken, geraken ze gestresst en beginnen daarom met voorwerpen te gooien.
Daarom gaat de dierentuin een nieuw verblijf bouwen zodat er ook meer schuilmogelijkheden zijn en ze een groter verblijf krijgen zodat de bezoekers op grotere afstand verwijderd zijn van deze dieren.

Verder zijn er deze dag een aantal artiesten geweest, waaronder een illusionist die er ook dagelijks gaat optreden in het oude theater.

Ook was Jaques Vermeire aanwezig die het park officieel heeft geopend met vuurwerk. Als aflsuiter van de dag heeft ook Silver een optreden gegeven met vuurwerk. De dierentuin is aan het verbeteren maar er is natuurlijk ook nog veel werk aan de winkel.

Met dank aan Pakawi Park voor het unieke fotomateriaal.

Onze foto’s en filmpje kan je hieronder bekijken.