Pairi Daiza opnieuw bekroond tot “Europe’s Best Zoo”

Een nieuwe internationale erkenning voor de grootste Belgische toeristische attractie en een economische motor voor de bredere regio.

Pairi Daiza werd opnieuw bekroond tot “Beste Dierentuin van Europa”. Dit keer, net als vorig jaar, werd de onderscheiding toegekend door Parkscout.de, een jury van Duitse toerismeprofessionals. Deze titel, toegekend door experts uit de sector, benadrukt het vermogen van Pairi Daiza om zichzelf voortdurend te vernieuwen en daarbij een hoog niveau van kwaliteit en innovatie te behouden, zowel voor de dieren als voor de bezoekers.

Voor de achtste keer beloont Parkscout.de de prestaties en innovaties van de Europese vrijetijdsindustrie. En, net als in 2023, is Pairi Daiza uitgeroepen tot de beste dierentuin van Europa. Volgens de jury “ontwikkelt Pairi Daiza zich met het hoogste niveau van thematisering en modern dierenwelzijn.” Om deze reden staat het Belgische park aan de top van de ranglijst, voor gerenommeerde dierentuinen zoals Loro Parque (Spanje) of de Zoo van Leipzig (Duitsland).

Internationale bekendheid

Deze herhaalde onderscheiding voegt zich bij een lange lijst van prijzen en titels die het Park sinds zijn oprichting 30 jaar geleden heeft gewonnen, waaronder de beroemde drie sterren van de Groene Gids Michelin , de Tripadvisor’s® Travelers’ Choice® Awards voor 2024, en de drievoudige bekroning als “Beste Dierentuin van Europa” door de Diamond ThemePark Awards, die niet meer bestaan sinds de Covid-crisis. Pairi Daiza wordt steeds meer wereldwijd erkend en heeft nu een sterke reputatie als een Europese referentie in de dierentuinsector.

Sinds de opening in 1994 is Pairi Daiza voortdurend gegroeid en is het de meest bezochte attractie van België geworden met 2,3 miljoen bezoekers per jaar. De belangstelling voor Pairi Daiza blijft groot, en het park zal naar verwachting in de komende jaren veel bezoekers blijven aantrekken, terwijl het zijn inspanningen voortzet om bedreigde diersoorten te beschermen en in stand te houden.

De Pairi Daiza Foundation voert concrete acties uit voor de bescherming van bedreigde diersoorten, met meer dan 30 conservatieprojecten wereldwijd. Onder de recente successen valt de herintroductie van de Spix-ara’s in Brazilië, de deelname aan het onderzoek naar een vaccin om jonge olifanten te beschermen tegen het dodelijke herpesvirus, en de herbebossing ten behoeve van de orang-oetans op Borneo. Het park is dus niet alleen een plek van vermaak, maar ook een actieve speler in het behoud van de wereldwijde biodiversiteit.

In het Park kunnen bezoekers die jaar nog even vijf reuzenpanda’s bewonderen, het grootste aantal panda’s buiten China en de grootste kudde Aziatische olifanten in Europa. Het horeca-aanbod draagt natuurlijk ook bij tot het hoogste niveau van thematisering dat door de jury geroemd wordt.

Deze maand besteden tv-uitzendingen in Nederland, Japan en het Verenigd Koninkrijk uitgebreid aanfacht aan Pairi Daiza.

In Vlaanderen start het nieuwe seizoen van Expeditie Pairi Daiza op VTM op 5 oktober

Een beloning voor de teams

Het Park, dat bijna 700 mensen in dienst heeft en met meer dan 1.300 Belgische bedrijven samenwerkt, bedankt externe partners en de eigen teams die dagelijks streven naar perfectie: verzorgers, tuinmannen, architecten, ingenieurs, onderhouds- en schoonmaakpersoneel, beveiliging, ontvangst, horeca, hotelwezen, afval- en energiebeheer, winkels en administratieve teams.

Bron/fotocredit: Pairi Daiza