Onthulling wassenbeeld Freek Vonk Madame Tussauds Amsterdam

Onder grote belangstelling heeft ’s lands bekendste bioloog en avonturier Freek Vonk vandaag, op dierendag, zijn eigen wassenbeeld onthuld in Madame Tussauds Amsterdam. Het was een spectaculaire gebeurtenis waarin Freek, zoals verwacht, niet alleen verscheen. Om zijn wassen schouders hangen namelijk twee trouwe reptielenvrienden: Johan de varaan en een imposante boa constrictor, wat het onthullingsmoment nog indrukwekkender maakte.

Freek: “Toen Madame Tussauds me vroeg, zei ik natuurlijk meteen ‘JA’, want wat een eer om op deze manier vereeuwigd te worden! Maar dit kon ik natuurlijk niet alleen doen; Johan de Varaan moest er uiteraard bij zijn! En wát is het goed gelukt, echt ongelofelijk. Alles klopt: Johans blik, zijn huidplooien, zijn houding. Als je hem in de ogen staart, voelt het gewoon alsof hij leeft. Echt heel bijzonder! Het is ook superraar om mezelf zo te zien. Ik ben het wel gewend om mezelf op televisie te zien, maar om zo recht in mijn eigen gezicht te kunnen staren, is echt extreem vreemd! Alsof ik naar mijn tweelingbroer kijk! Ik schrok oprecht even, het is zo goed, zo gedetailleerd.  Misschien laat ik hem af en toe mijn agenda overnemen!”

Het wassenbeeld van Freek krijgt een prominente plek in een unieke interactieve jungle set, waar bezoekers zich volledig kunnen onderdompelen in Freeks bijzondere wereld van dieren en natuur. De set, geïnspireerd op Freeks vele expedities, nodigt bezoekers uit om zelf op avontuur te gaan en de wonderen van de natuur te ontdekken.

Freek Vonk, o.a. hoogleraar aan de Vrije Universiteit Amsterdam, is de meest bekende avonturier en bioloog van Nederland. Hij is gespecialiseerd in slangengif en slangenbeten. Ook is hij al ruim een decennium lang niet meer weg te denken uit het Nederlandse medialandschap. Spannende en educatieve televisieprogramma’s als ‘Freeks Wilde Wereld’ (Zapp/VPRO) en ‘Freeks Jungle School’ (Zapp/BNNVARA), staan ieder seizoen in ontelbare Nederlandse huiskamers aan. Naast al zijn zoektochten naar de meest bijzondere dieren ter wereld, is hij ook Chief scout van Scouting Nederland. Daarnaast heeft hij zijn eigen maandelijkse tijdschrift (Wild van Freek) en wordt hij geroemd om zijn jaarlijkse spectaculaire en leerzame liveshows voor honderdduizenden bezoekers. Zijn missie is iedereen bewust te maken van de schoonheid van de natuur en kwetsbaarheid van de aarde.

Bron/fotocredit: Madame Tussauds Amsterdam