DierenPark Amersfoort staat dit hele weekend in het teken van dierendag. “Bij ons is het natuurlijk elke dag dierendag”, vertelt dierverzorger Christel Broekman. “Maar vandaag is de aftrap van een speciaal weekend waarin kinderen zelf ervaren hoe het is om dierverzorger te zijn.”

Universitaire onderzoeken gesteund door dierentuinen cruciaal

Chimpansee Kitoto zorgt voor extra ‘girlpower’ in het mensapenverblijf van ZOO Antwerpen. Binnen enkele weken zouden de chimpanseevrouwtjes Lomela en Nancy dan aansluiten. Ook zij komen uit Duitsland naar Antwerpen. Een kweekrol zullen ze niet op zich nemen. Daar zijn ze te oud voor. Ze zullen voor extra animo zorgen en voor een beter evenwicht tussen de mannetjes en de vrouwtjes in de chimpanseegroep in Antwerpen.

Vanmorgen ontdekten de dierverzorgers van DierenPark Amersfoort een pasgeboren mini-ezeltje. “Het veulen maakt het goed”, vertelt dierverzorger Loki Berends. “Wij kunnen al vertellen dat het een hengstje is.”

Wat een fantastisch nieuws! Drie jaar hebben de verzorgers van de koningspinguïns van ZOO Antwerpen gewacht op een nieuwe kleine spruit. Eindelijk is het zo ver. Deze week kipte het kuiken, dat de naam Urban kreeg, zich een weg uit het ei. Extra speciaal: het kleintje is dat van vrouwtje Ra, zelf geboren in ZOO Antwerpen in 2016. Ra was tot nu de laatste uitbreiding van de tienkoppige kolonie koningspinguïns in Vriesland. Bezoekers kunnen de komende dagen zéker de kleine aanwinst proberen te spotten onder de beschermende huidplooi van mama of papa. Surprise: eigen DNA-analyse op de eischaal wees nu al uit …it’s a boy!     

In Apenheul is het natuurlijk elke dag Dierendag, maar het apenpark laat deze dag niet zomaar voorbij gaan. Sterker nog: in het hele weekend van 4 t/m 6 oktober staat Apenheul in het teken van Dierendag. Gidsen geven gratis rondleidingen langs de verschillende apensoorten in het park. Verder krijgen kinderen van 3 t/m 12 jaar alleen online een gratis speurtas cadeau bij aankoop van een kinderkaartje.

10 years Themeparksnews

More info soon (BIG GIFTS).