Het is nu 100% zeker, de kleine bonobobaby van Djanoa is een meisje! Dat is goed nieuws want bij bonobo’s zwaaien de vrouwen de plak. De bonobogroep in ZOO Planckendael bestaat momenteel uit 8 vrouwen en 6 mannen. Girl power verzekerd! Bij bonobo’s blijven de zonen hun hele leven bij hun moeder wonen. De dochters verhuizen naar een andere dierentuin als ze een jaar of acht zijn.

Voor de dierverzorgers in DierenPark Amersfoort is het aftellen begonnen. “Elk moment kan er een olifantje geboren worden”, vertelt olifantenverzorger Richard van Sluis. “Wie meteen een berichtje wil ontvangen zodra de kleine slurf is geboren, kan ‘OLIFANTJE’ sms’en naar 3669.” De opbrengst van de sms-actie, waarbij mensen een donatie naar keuze doen, gaat naar de olifanten in het wild.

ARTIS verwacht een olifantje in dit voorjaar. Alles wijst erop dat de matriarch van de kudde Aziatische olifanten momenteel drachtig is van haar vijfde kalf.

Vanavond openden ARTIS-directeur Rembrandt Sutorius en president DSM Nederland, Edith Schippers, in ARTIS-Micropia ‘Niet van gisteren’. Deze nieuwe museumopstelling is in nauwe samenwerking tussen Micropia en DSM ontwikkeld.

Dierverzorgers deden bij hun ochtendronde een verrassende ontdekking in het nachtverblijf van DierenPark Amersfoort. “Er is een kleine luiaard geboren”, vertelt dierverzorger Christel Broekman. “Vader en moeder luiaard hebben na al die jaren zeker nog geen genoeg van elkaar, want dit is alweer hun achtste kleintje.”

Liefde gaat in ZOO Antwerpen en ZOO Planckendael letterlijk door de maag.

10 years Themeparksnews

More info soon (BIG GIFTS).