Twee primeurs in één klap voor ZOO Antwerpen en ZOO Planckendael.  Jarenlange inspanningen rond de kweek van monniksgieren resulteerden in mei 2019 in vier jonge gieren die komende zomer in Bulgarije in de natuur worden uitgezet. Twee kuikens zitten nu op het nest bij hun natuurlijke ouders.

Heuglijk nieuws uit de Limburgse dierentuin GaiaZOO. Daar werd afgelopen weekend na een draagtijd van zes maanden een reuzenmiereneter geboren. Het jong is een vrouwtje en het gaat goed met haar. De dierverzorgers zien de kleine telg al goed drinken bij moeder. Het is de tweede keer dat vrouwtje Mocoa voor nageslacht heeft gezorgd. In 2016 zette ze voor het eerst een jong op de wereld. De dierverzorgers keken al een tijdje uit naar de geboorte. Ze zagen haar buik steeds dikker worden en wisten daardoor dat de geboorte niet lang meer op zich zou laten wachten. Het kleine vrouwtje weegt 1700 gram.

Pairi Daiza’s droom om Spix’ ara’s - een papegaaiensoort die in het wild uitgestorven is, bij het grote publiek bekend dankzij de animatiefilm ‘Rio’ - te herintroduceren in de natuur wordt realiteit. Terwijl de bouw van een hypermodern kweekcentrum voor deze
vogels in Pairi Daiza volop aan de gang is, werd in Brazilië zopas een TCA (Technical Cooperation Agreement) ondertekend door de Braziliaanse overheid, de Pairi Daiza Foundation en ACTP (Association for the Conservation of Threatened Parrots) om vijftig
vogels voor het einde van 2019 terug naar de Caatingawoestijn te brengen, waar ze vervolgens vrijgelaten zullen worden. Ter plekke wordt ook gebouwd aan een Release Centre. Ook de nieuwe Braziliaanse regering onder president Jair Bolsonaro toont zo
haar intentie om deze iconische vogel in ere te herstellen.

Deze zomer verzorgt trainingsbureau Apemanagement een aantal Summer Classes in Apenheul over het gedrag van mensen in organisaties. De apen uit het Apeldoornse dierenpark zijn de inspiratiebron voor deze workshops: zij houden de deelnemers een spiegel voor als het gaat om samenwerken, leiderschap, zelfsturing, communicatie en teamvorming.

In ZOO Planckendael heerst een blije stemming. Het dierenpark bij Mechelen verwelkomt een nieuwe diersoort. Een familie berberapen neemt er zijn intrek in een prachtig nieuw verblijf in Marokkaanse sferen. Zeven geelbruine aapjes leven er samen. Ze zijn bedreigd en hebben onze aandacht broodnodig.

Pairi Daiza is bijzonder blij u aan te kondigen dat het park vannacht omstreeks 02u45 haar tweede olifantenkalfje van 2019 heeft mogen verwelkomen. Het vrouwtje verkeert in goede gezondheid en wordt met veel liefde omringd door haar moeder Farina en een team van verzorgers. Het is al de vierde keer dat in Pairi Daiza een kalfje gezond en wel ter wereld komt.

10 years Themeparksnews

More info soon (BIG GIFTS).