Op donderdag 18 april 2019 om 14.00 uur openen de ringstaartmaki’s en de zwarte maki’s hun nieuwe verblijf. Dierverzorgers trakteren de halfapen op gezonde lekkernijen als lychees en druiven die de dieren voor de grote ruiten en ook verder verspreid door hun buitenverblijf ontdekken. Na deze officiële openingshandeling in het bijzijn van media en genodigden kunnen de bezoekers van het Arnhemse dierenpark het nieuwbouwproject vanaf 15.30 uur ook met eigen ogen bewonderen.

Kom je naar ZOO Planckendael? Daar zie je ze vliegen! Letterlijk, want de grootste ooievaarskolonie van het land is weer voltallig.

De lente is officieel begonnen en dat is ook in ARTIS goed zichtbaar: het park staat volop in bloei. In het najaar zijn er zo’n 130.000 bloembollen de grond in gegaan en inmiddels ontluikt er een kleurrijk tafereel van 160 verschillende soorten en variëteiten. Onder meer keizerskronen, hyacinten, cyclamen, narcissen en 85 soorten tulpen zijn de komende weken te bewonderen.

DierenPark Amersfoort roept alle kinderen en ouders op om tijdens de meivakantie hun klompen aan te trekken en de handen uit de mouwen te steken. “De vakantie staat in het teken van het Boerenleven, want het is dé ideale tijd van het jaar om de buitenlucht en de eerste warme zonnestralen op te zoeken”, zegt projectleider Hylke Steggerda.

Als Beste Dierentuin van Europa 2019 opent Pairi Daiza deze zaterdag zijn deuren voor het 25ste seizoen, een uitzonderlijk jubileumjaar. Zo zullen bezoekers voor het eerst hotelkamers en lodges temidden van de dieren kunnen boeken, maar bouwen we ook een Voortplantingscentrum voor Zeldzame Vogelsoorten.
Daarnaast gaan we voor het eerst open in de winter…

Vandaag is de naam bekend gemaakt van de kleine chimpansee die een maand geleden is geboren in DierenPark Amersfoort. “Kinderen hielpen vandaag mee met een verrassing voor het jong en zij kregen de naam als eerste te horen”, vertelt dierverzorger Teun Ent. “Wij noemen de jonge dame Malaika.”

10 years Themeparksnews

More info soon (BIG GIFTS).