vrijdag, 10 mei 2019 19:05

Geboorte van gevlekte adelaarstraalpups Aanbevolen

Terwijl gezinnen over de hele wereld zich voorbereiden om Moederdag te vieren, is Discovery Cove® verheugd om de geboorte van twee gevlekte adelaarsroggen aan te kondigen, een bedreigde mariene soort die deel uitmaakt van het Species Survival Plan® (SSP) van de Associatie van Dierentuinen en Aquaria (AZA). Geboren op 2 april ontvangen de pups 24 uur per dag veterinaire verzorging van wereldklasse van het team van Discovery Cove.

Gevlekte adelaarsroggen horen bij de vissenfamilie, zijn herkenbaar aan hun platte, brede lichamen en unieke gevlekte kleuring. Net als vingerafdrukken heeft elke gevlekte adelaarstraal zijn eigen unieke patroon. Dit is de eerste geboorte van trotse ouders Nerina en Apollo.

"De opwindende geboorte van deze adelaarsbree-pups toont de toewijding van ons bedrijf aan instandhouding en overleving van soorten aan", aldus Kyle Miller, President van Discovery Cove Orlando. "Ik ben erg trots op onze dierenverzorgingsspecialisten en het veterinaire team voor het ontwikkelen van geavanceerde expertise op het gebied van reproductieve gezondheid, technologieën en capaciteiten. We helpen deze soort te beschermen tegen uitsterven en kijken ernaar uit om deze pups te zien groeien en bloeien bij Discovery Cove. "

Onmiddellijk na de geboorte van de pup, voerden de veterinaire en zoölogische teams van Discovery Cove een succesvol neonataal wellness-examen uit, allemaal onderdeel van de algemene gezondheidszorg die alle dieren ontvangen in overeenstemming met de hoge zorgstandaard van Discovery Cove.

"Het werk van zoölogische faciliteiten zoals Discovery Cove is van cruciaal belang voor de bescherming van Spotted Eagle Rays en andere dierpopulaties over de hele wereld," zei Dr. Candice Dorsey, Senior VP van Conservation, Management en Welfare Sciences bij de Association of Dierentuinen & Aquaria (AZA ). AZA beheert meer dan 500 soorten Survival Plan®-programma's, waaronder een voor Spotted Eagle Rays. "Net als koraalriffen en vele andere oceaannemers zijn Spotted Eagle Rays een bedreigde soort. Door AZA geaccrediteerde faciliteiten zoals Discovery Cove werken samen door het SAFE: Saving Animals From Extinction-programma om te helpen bij het voorkomen van uitroeiing. Discovery Cove verdient lof voor zijn investering in en bijdrage aan onderzoek, onderwijs en instandhoudingsinspanningen die helpen bij het beschermen en redden van soorten die gevaar lopen en hun leefgebieden. "

Het Survival Programme van AZA houdt toezicht op het populatiemanagement van geselecteerde soorten om gezonde en genetisch diverse dierpopulaties binnen de dierentuingemeenschap te behouden en om het behoud van de soort in het wild te verbeteren. AZA-instandhoudingspartners die betrokken zijn bij SSP-programma's houden zich bezig met coöperatieve maatregelen voor populatiemanagement en -behoud, waaronder onderzoek, openbaar onderwijs, herintroductie en projecten ter bescherming van het veld.

Media

10 years Themeparksnews

More info soon (BIG GIFTS).