woensdag, 18 maart 2020 10:25

Kameeltje geboren Aanbevolen

Vrolijk geboortenieuws uit Dierenpark Amersfoort. “Wij mochten een klein kameeltje verwelkomen in ons park”, vertelt dierverzorger Loki Berends. “Het gaat goed met moeder en veulen wij kunnen al vertellen dat het pasgeboren kameeltje een mannetje is.”

Het veulen doet inmiddels de eerste voorzichtige stapjes achter moeder aan. “Het duurde even voor het jong op zijn pootjes stond, maar met hulp van de kamelengroep kwam het jong overeind en begon hij het verblijf te verkennen”, aldus Loki.

 

Een kameel is gemiddeld dertien maanden drachtig voor zij een jong werpt. “Leuk om te weten is dat wij ruim dertien maanden geleden een nieuwe mannetjeskameel mochten verwelkomen in ons park”, licht de dierverzorger toe. “Al snel was er een klik tussen hem en de vrouwtjes, zo blijkt nu.” Het jong is samen met de andere kamelen te bewonderen in de Stad der Oudheid van DierenPark Amersfoort.

Media

10 years Themeparksnews

Beste bezoeker, Door de Covid19 regels zijn wij genoodzaakt om onze verjaardag ook aan te passen. We gaan bekijken wat we nog in stock hebben en dat zullen wij dan verloten. Het is in 2020 niet aan de orde om aan de parken prijzen te gaan vragen. Wij hopen op uw begrip.