zaterdag, 16 maart 2019 10:44

De nieuwe rails worden gebruikt Aanbevolen

Het circuit van Europa's hoogste en snelste houten onderzetter Colossos is weer gesloten. Vorige week monteerde het bedrijf RCS in Hamburg de laatste van de 320 rails in de Passfeld 5, een zendtijd heuvel, op het icoon van Heide Park Resort.

In juni 2018 werd de eerste oude rail met een kraan opgetild - in totaal 320 rails op 3.000 meter vervangen en meer dan 10.000 bouten werden gebruikt. Daarnaast waren 300 ledgers, de onderbouw van de rail, onder druk geïmpregneerd en geïnstalleerd. Nu is de zogenaamde pull-through-test voltooid - een auto van de trein wordt handmatig over de trein getrokken om eventuele onregelmatigheden op te sporen. Op een hoogte van maximaal 60 meter een opwindende onderneming. Het hoogtepunt van de iconische houten achtbaan is de nieuwe thematisering rond de "Battle of the Giants". Dappere passagiers vechten met Colossos tegen een gigantisch wezen, dat over de baan zit en wacht met vuur en mist op zijn tegenstander.

Vanaf dit voorjaar neemt de houten achtbaan dan voor de eerste keer in drie jaar de dappere vanaf 12 jaar mee op een stuk van bijna 1,5 kilometer, een reistijd van ongeveer 2,5 minuten en een snelheid van maximaal 120 kilometer per uur om unieke rij-ervaringen te beleven. Tot aan de officiële opening en de eerste rit met gasten is er nog steeds veel te doen: in aanvulling op het resterende werk op het web en de vorming van het landschap moet de laatste schroef vastgezet worden en diverse monster gevechten plaatsvinden vóór de TÜV Süd de definitieve oplevering en ingebruikname goedkeurd. Dan zegt het eindelijk: Colossus: Battle of the Giants - Het gevecht begint.

Wie wil als een van de eerste die beveiligt trotseren nu zijn seizoen pas voor Noord Duitsland grootste pretpark en rijdt Colossos wanneer hij wil (uitsluiting beperkte uren). Nadat de openingsdatum is bepaald, wordt deze bekendgemaakt op www.heide-park.de/colossos. Meer informatie, prijzen en openingstijden op www.heide-park.de. Heide Park opent zijn deuren voor bezoekers op 6 april.

Media

10 years Themeparksnews

More info soon (BIG GIFTS).